Alueellinen koordinaatioryhmä: Varsinais-Suomi on vaarassa muuttua koronan leviämisalueeksi

0
Alueellinen koordinaatioryhmä kehottaa noudattamaan tähänastisia suosituksia. Kuva: SSS/Jan Sundman

Koronaviruspandemia on Varsinais-Suomessa leviämisvaiheen uhassa. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseen sunnuntaina maakunnan nopeasti heikentyvän epidemiatilanteen vuoksi.
Perjantaina maakunnassa todettiin 39 ja lauantaina 32 uutta koronavirustartuntaa. Tämä on merkittävästi enemmän kuin aiemmin marraskuussa, jolloin tartuntoja on todettu päivittäin puolet vähemmän, todetaan tiedotteessa.
Koronavirustaudin ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on kääntynyt uudelleen nousuun, ja on nyt 58,5 kahden viikon ajalta 100 000:ta asukasta kohden. Positiivisten testien osuus on noussut 2,4 prosenttiin.
Näiden seikkojen perusteella koordinaatioryhmä linjasi, että Varsinais-Suomi on uhassa siirtyä koronapandemian leviämisvaiheeseen.
Koordinaatioryhmä valmistelee maakuntaan uusia suosituksia, ja niistä kerrotaan tiistaina. Suosituksia valmistellaan muun muassa julkisten ja yksityisten tilojen aukioloon ja urheilu- ja harrastustoimintaan. Myös yleisö- ja yksityistilaisuuksien osallistujamääriin asetetaan suosituksia, samoin etäopetuskäytäntöihin ja maskien käyttöön.