Cheese halusi lähteä kotiin – Vilppaan kokoonpano elää edelleen

0
Tyler Cheesen ura Vilppaassa jäi neljän ottelun mittaiseksi.

Vilppaan tuoreimman hankinnan Tyler Cheesen ura Salossa jäi neljän ottelun mittaiseksi.

Italian pääsarjasta Vilppaaseen siirtynyt Cheese pyysi itse sopimuksen purkamista. Taustalla on Vilppaan tiedotteen mukaan lähipiirissä tapahtunut vakava sairaustapaus.

– Tyler totesi, ettei hänen mieli ja sydän ole parhaillaan täällä ja siksi ratkaisu oli helppo molemmin puolin, joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen kertoi seuran tiedotteessa.

– Tylerillä olisi ollut potentiaalia paljon parempaan, mutta valitettavasti ikävät asiat kotona painoivat nuoren miehen mieltä niin paljon, ettei hän pystynyt auttamaan meitä enempää, totesi vuorostaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

Cheese lähtee kotiinsa Albanyyn tiistaina.

Nihkeästi kauden aloittaneen Vilppaan suureksi ongelmaksi on muodostunut kakkospaikan ulkomaalaispelaaja. Jahaad Proctor ehti olla Vilppaassa vain kolme ottelua ja Cheese siis neljä. Korintekijäksi hankittu Cheese teki vain seitsemän pistettä ottelua kohti.

Vilpas onkin siirtynyt taas kerran etsimään uutta pelaajaa. Tosin tiedotteen mukaan ”pelaajauutisia saadaan toivottavasti jo lähiaikoina”. Se on yleensä tarkoittanut sitä, että pelaajasopimus on julkistusta vaille valmis.

Vilpas pelaa ennen maaottelutaukoa vielä kaksi ottelua. Keskiviikkona Vilpas kohtaa Kouvot Salohallissa ja lauantaina Ura Basketin Kupittaalla. Näissä otteluissa Cheesen paikan ulkomaalaisnelikossa ottaa PeU-Basketin sentteri Saiquan Jamison, jolle ei ole odotettavissa merkittävää vastuuta.