Perniön Lihan omistaja vaihtumassa

0
Perunalaukkamakkara on yksi Perniön Lihan erikoismakkaroista.

Holding-yhtiö Fodelia Oyj on allekirjoittanut aiesopimuksen, jolla se hankkisi sadan prosentin omistusosuuden Perniön Liha Oy:stä. Lisäksi Fodelia on tehnyt aiesopimukset TJ Jockis Oy:n ja sen tytäryhtiön Pita Factory Oy:n hankinnasta.

Fodelian tiedotteen mukaan kauppojen toteutuminen edellyttää yhtiön suorittamaa due diligence -tarkastusta sekä aiesopimuksissa sovittujen ehtojen toteutumista ja kauppojen lopullisten ehtojen hyväksyntää. Kauppojen arvioidaan toteutuvan viimeistään tämän vuoden lopussa.

Kauppahinnat ovat yhteensä noin 4,7 miljoonaa euroa. Siitä noin 60 prosenttia maksetaan Fodelian osakkeina ja loput rahana. Kaupoista arvioidaan syntyvän 3,7 miljoonan euron liikevaihto.

Salon Meriniityssä toimiva Perniön Liha on perheyritys, joka täytti tänä vuonna 90 vuotta. Luonnonkuorisia erikoismakkaroita ja maksamakkaraa valmistava yritys on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista. Yhtiön liikevaihto on vuositasolla noin 6 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,5 miljoonaa euroa. Yhtiön varat ovat noin 1,9 miljoonaa euroa ja velat 0,8 miljoonaa euroa. Luvut ovat ennusteita tälle vuodelle.

TJ Jockis on holding-yhtiö, joka omistaa kokonaan Pita Factoryn. Jokioisissa toimiva Pita Factory valmistaa välipalatuotteita ja pitaleipää.

Fodelian toimitusjohtaja Mikko Tahkola toteaa tiedotteessa, että yhtiön strategiana on elintarviketeollisuuden elinvoimaisten yhtiöiden omistaminen ja niiden pitkäjänteinen kehittäminen omistaja-arvoa kasvattaen. Tahkolan mukaan Perniön Liha ja Pita Factory sopisivat hyvin Fodelian portfolioyhtiöksi laadukkaiden ja innovatiivisten tuotteidensa ansiosta.