HuKun Kati Launiainen: Salossa ei eletä salibandyn kulta-aikaa

0
HuKun puheenjohtajan Kati Launiaisen mukaan salolaisella salibandylla on menossa nyt heikko hetki.

Salolaisseura HuKu mahdollisti seuran nuorempien naispelaajien osallistumisen oman ikäluokan sarjaan täksi kaudeksi. Kuusi salolaispelaaja onkin viilettänyt Turun Palloseuran kanssa muodostetussa yhteisjoukkueessa A-tyttöjen I divisioonassa.

– Meillä on naisten II divisioonajoukkueessa aika paljon pelaajia. Ajattelimme, että tytöille olisi hyvä saada myös muita otteluita kauden aikana. B-ikäiset hukulaiset ovat puolestaan pelanneet TPS:ssä rinnakkaisedustuksella. Kiva, että lisäpelejä on heille tarjolla, HuKun puheenjohtaja Kati Launiainen sanoo.

HuKulla on siis myös junioritoimintaa, mutta pienimuotoisempaa kuin SalPalla.

– Meillä on ei ole resursseja pyörittää sen suurempaa toimintaa. Seuraavaksi ajamme sisään 2014 syntyneiden poikien joukkuetta. He ovat alkaneet pelata Kortteliliigaa Turun alueella, kun Salossa ei ollut täksi syksyksi sopivaa sarjaa. Saa nähdä, saadaanko Salon Kortteliliigaan keväälläkään joukkueita tarpeeksi, Launiainen pohtii.

Launiaisen mielestä salolaisen salibandyn harrastustoiminta näyttää tällä hetkellä heikolta.

– Ikävää, että näin on. Salossa olisi tarvetta seuralle, joka pystyisi ottamaan kokonaisvastuun lajista ja kehittämään sitä, Launiainen peräänkuuluttaa.

Launiainen sanoo, että katseet kiinnittyvät asiassa SalPaan, jolla on seuratoiminnan kehittäjä.

– Salossa ei eletä nyt mitään salibandyn kulta-aikaa. On vähän heikko hetki, Launiainen kuvailee.