Jussi Mattila: Olen saanut alaisilta yksinomaan myönteistä palautetta

4
Jussi Mattila.

Salon vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Jussi Mattila katsoo, että hänen virkasuhteensa purkua ajavat poliittiset päättäjät ja osin epäasiallisilla syillä.

Mattila sanoo saaneensa alaisiltaan ja työtovereiltaan sosiaali- ja terveystoimessa yksinomaan myönteistä palautetta.

Työntekijöiden palautteessa Mattilaa on kehuttu muun muassa avoimeksi, helposti lähestyttäväksi ja tasapuoliseksi. Häntä on kiitetty myös aktiivisesta tiedottamisesta.

Mattilan jatkon kannalla on myös hänen lähin esimiehensä eli vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Korhonen esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, ettei Mattilan virkasuhdetta pureta.

Mattila kokee, että hänen virkasuhteensa purkua koskeva esitys juontaa juurensa keväiseen valintapäätökseen asti.

Mattila valittiin sote-johtajaksi äänin 9–4. Salon entinen apulaiskaupunginjohtaja ja vt. sote-johtaja Jari Niemelä jäi maaliviivalla kakkoseksi. Niemelä vaati päätöksen oikaisua ja valitti myöhemmin asiassa hallinto-oikeuteen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.), Ulla Huittinen (kesk.) ja Johanna Riski (kesk.) jättivät valintapäätökseen eriävän mielipiteensä. Karnisto-Toivonen kommentoi valintaa tuoreeltaan Turun Sanomille sanoen, että pätevämpi hakija sivuutettiin.

Mattila tulkitsee, että osa päättäjistä piti häntä sopimattomana virkaan jo ennen valintaa, ja nyt tilanne pyritään korjaamaan koeajan varjolla.

Kaupunginhallituksen enemmistö päätti toissa viikolla esittää, että Mattilan virkasuhde puretaan ennen marraskuun lopussa päättyvää koeaikaa.

Hallitus hyväksyi Marja Ruokosen (vas.) esityksen äänin 7–6. Ajatuksena on, että Salossa käynnistettäisiin uuden sote-johtajan haku.

Virkasuhteen purkua ajavien mielestä Mattila on liian suurissa saappaissa, eikä hän ole suoriutunut työtehtäviensä hoidosta viran edellyttämällä tavalla.

Mattilalla sanotaan olevan puutteita yhteistyökyvyssä. Lisäksi hänen katsotaan tuntevan huonosti Salon hallintosääntöä. Mattilan on koettu myös vaarantavan Salolle tärkeän sairaalahankkeen.

Poliittisia päättäjiä on närästänyt etenkin Mattilan esitys, jonka mukaan Salo luopuisi Hintan ja Kukonkallion hoivakodeista ja hankkisi vanhuksille korvaavat vuokratilat keskustasta (SSS 1.10.).

Kaupunginhallitusta esitys ärsytti, koska hallituksen piti käydä asiasta lähetekeskustelu ennen mitään esityksiä.

Esitys oli myös hallintosäännön vastainen, koska siinä esitettiin, että sosiaali- ja terveyslautakunta lakkauttaisi hoivakodit. Todellisuudessa yksiköiden lakkautuksesta päättää valtuusto.

Mattila veti sosiaali- ja terveyslautakunnalle tekemänsä esityksen pois ennen kokousta kuultuaan hallituksen ”tiukkasävyisestä keskustelusta” (SSS 8.10.).

Jussi Mattila on hämmästellyt sitä, ettei hänen kanssaan ole keskusteltu eikä häntä ole opastettu korjaamaan toimintaansa. Sen sijaan on päädytty esittämään virkasuhteen purkua.

Mattila on muistuttanut, että hoivakodeista luopuminen oli esillä jo ennen kuin hän aloitti työt Salossa.

Salon Seudun Sanomat uutisoi esimerkiksi viime tammikuussa, että kaupunki aikoo luopua Hintasta ja Kukonkalliosta, koska rakennukset ovat huonossa kunnossa (SSS 3.1.).

Tieto oli peräisin vanhustenhuollon kehittämissuunnitelmasta, ja sen vahvisti jutussa apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marco
1 vuosi sitten

Oli rehellistä kertoa, että hänet aiotaan syrjäyttää liian isojen saappaiden vuoksi, joilla hän on tallanut herkille varpaille – tiedätte kyllä kenen.

Allan
1 vuosi sitten

Kaupunginhallituksen seuraavalla esityslistalla on asiaan liittyvä kohta. Liitteet on salattu.

Ruokosen tekemässä aloitteessa oli jo lainvastainen esitys, eikä aloitteen pohjalta olisi saanut ottaa käsittelyyn, ennen kuin lainvastainen kohta on poistettu.

Toisessa kohdassa työnantaja ei ollut huomioinut vuoden 2018 muutosta viranhaltijalakiin ja siihen liittyviä Suomen hallituksen esittämiä tarkentavia perusteluja.

Salolle tyypilliseen tapaan ei tutkittu tuoreita lainkohtia ja mentiin siitä, mistä aita on matalin.

Poliittista peliä
1 vuosi sitten

Mattilan kohtelu on aivan järkyttävää ja epäasiallista toimintaa kaupunginhallituksen ja pöytäkunnan jäseniltä. Julkista höykytystä ja poliittista peliä oli jo ennen hänen valintaansa.

Tämä antaa todella huonon kuvan Salon kaupungista työnantajana. Näin ei asioita pidä hoitaa. Koulutukselle tuntuu olevan vahvaa tarvetta. Sydämen sivistystäkin kaivataan.

Kyllästynyt
1 vuosi sitten

Turha odottaa mitään asiallista näiltä politrukeilta jotka ovat pelanneet iät ajat näitä pelejä.