Kaupungin talouden pelastajaksi kaavailtu Salon Veden yhtiöittäminen siirtynee vuoteen 2023

6

Liikelaitos Salon Veden yhtiöittämistä ei tehdä ensi vuoden aikana.

Kaupunginhallitus päätti tiistaina Ulla Huittisen (kesk.) esityksestä yksimielisesti, että yhtiöittäminen siirretään vuodelle 2023.

Perussuomalaisten Mikko Lundén olisi halunnut kuopata koko yhtiöittämisajatuksen, mutta hänen esityksensä raukesi kannatuksen puuttuessa.

Puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivosen (sd.) mukaan hallituksen kanta oli, ettei pelkkä kirjanpidollinen myyntivoitto voi olla syy vesihuollon yhtiöittämiseen. Muutoksella pitää saada myös toiminnallista hyötyä.

Toisaalta kaupungilla on velvollisuus tasapainottaa talouttaan lähivuosien aikana. Jos se ei onnistu perinteisin keinoin, vesihuollon yhtiöittäminen on hyvä pitää varasuunnitelmana.

– Ajattelen itse niin, että tässä on kaksi vuotta aikaa tehdä päätöksiä, jotka tasapainottavat talouden. Meillä on ryhmien välinen budjettineuvottelu tulossa, ja toivon, että sieltä löytyy joku tuuppaus tämän työn aloittamiseksi mahdollisimman nopeasti, Karnisto-Toivonen sanoo.

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Äänestäjä
1 vuosi sitten

Eikö kukaan usklaltanut tehdä temppupäätöstä ennen vaaleja?

Kansakouluakin käynyt
1 vuosi sitten

En kannata yhtiöittämistä nyt eikä myöhemminkään.

Perusteluksi riittää, kun katsoo Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n toimintaa. Läpinäkyvyyttä toiminnasta ei ole ollut tarpeeksi ainakaan tavallisen kuntalaisen kannalta. Kunnalliset päättäjätkin tuntuvat olevan keskimäärin erittäin huonosti perillä tällaisten osakeyhtiöiden toiminnasta.

Veronmaksaja
1 vuosi sitten

Eihän se vesilaitoksen yhtiöittäminen poista todellista ongelmaa eli sitä, että eletään yli varojen.

Tarvitaan radikaalia muutosta, jossa juustohöylä tai kouluverkkojen ja muiden lähipalvelujen kanssa näpertely ei auta ollenkaan.

Meidän päättäjien ja virkamiestenhän pitäisi työskennellä kokonaan tosenlaisella agendalla, kun parin vuoden päästä sote-uudistus vie merkittävän osan Salon budjetista ja henkilöstöstä maakunnan organisaatioon. Puhutaanko tästä jossakin? Aikaa ei ole kuin 25 kuukautta – tajuatteko?

Mutta tosiaan – vaalit on tulossa ja poliitikot eivät sen takia uskalla ennen sitä tehdä mitään, mikä voi riskeerata uudelleen valinnan. Vesilaitosasiassa se on vaan hyvä juttu.

Olli P
1 vuosi sitten

Kuntavaalit on liian lähellä siinä syy.

Muurlalainen
1 vuosi sitten

Malliksi sopii myös Salon Kaukolämpö Oy jolla on pitkäaikaistakin velkaa melkein 17 miljoonaa, eli moninkertainen määrä suhteessa liikevaihtoon. Vastuuna lisäksi Lounavoiman veloista puolet. Kannattaisi varmaan esimerkin innoittamana lahjoittaa vesilaitos Turkuun kuten Rouskis. Miljoonavelat nähtävissä tilinpäätöstiedoissa, jotka on pakko julkaista!

Ex-noksu
1 vuosi sitten

Mitenkähän Salo sitten aikoo estää ajautumisensa kriisikunnaksi ja valtionvarainministeriön määräysvaltaan? Mikä on seuraava kirjanpitotemppu?