Kesko haluaa avata uuden ruokakaupan Alhaisiin – myös Citymarket-suunnitelma elää edelleen

3
Kaupunki on kaavoittanut uudelle kaupalle tontin Kirjolankadun varteen. Paikka on kuvassa näkyvien vanhusten rivitalojen vasemmalla puolella, vastapäätä Ylhäistentien liittymää.

Kesko on kiinnostunut rakentamaan uuden K-marketin Alhaisten alueelle Saloon.

Kaupunki hyväksyi syyskuussa Kirjolankadun–Hakastaronkadun kaavamuutoksen, ja kaava mahdollistaa kaupan sijoittamisen Kirjolankadun varteen.

Kesko on ollut kiinnostunut alueesta jo vuosia. Yhtiön Lounais-Suomen aluejohtajaksi Salon kaupunginjohtajan paikalta keväällä siirtynyt Lauri Inna vakuuttaa, ettei kiinnostus ole laimentunut.

– Olemme halukkaita ostamaan tontin, ja haluaisimme päästä rakentamaan siihen uutta kauppaa. Pallo on kaupungin puolella, ja toivon, että pääsemme neuvottelemaan siitä. Omalta puoleltamme olemme valmiit etenemään, Inna vahvistaa.

Kesko on tehnyt tänä vuonna vahvaa tulosta, ja Lounais-Suomessa kauppa kasvoi alkuvuonna kaikki toimialat mukaan lukien 6,6 prosenttia. Innan mukaan päivittäistavarakaupassa varsinkin Citymarketit ja K-marketit tekivät vankkaa tulosta.

– K-ryhmän hyvä tilanne edesauttaa sitä, että päästään kehittämään tilannetta Salossakin, Inna toteaa.

Keskolla on ollut Salon Nokia-vuosista asti pitkän tähtäimen suunnitelmissa uuden ison Citymarketin rakentaminen Ollikkalaan itäisen ohitustien varteen.

Innan edeltäjä Olli Setänen korosti vuosien ajan, ettei Kesko ole haudannut suunnitelmaa, eikä Inna näe mitään tarvetta linjan muuttamiseen.

– Asia on meillä edelleen keskusteluissa samassa hengessä. Mielenkiintoista asiassa on, miten kantatie 52:n parannushanke etenee. Kun se kirkastuu, uskoisin, että meilläkin ajatus kirkastuu uuden Citymarketin osalta.

Lauri Innan mukaan Salon nykyinen Citymarket on kehittynyt ja palvelee hyvin. Jossain vaiheessa Keskon pitää hänestä ottaa seuraava askel.

– Kun mietitään koronan jälkeistä aikaa ja Salon myönteisiä näkymiä, on selvää, että jollain aikavälillä Kesko sen suunnitelman myös toteuttaa. Salo on merkittävä kaupallinen keskus, ja meidän mielestämme se tulee sellaisena myös pysymään, Inna arvioi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pekka
1 vuosi sitten

Salon keskustan painopiste siirtyy moottoritien suuntaan. Muotikatu on menneisyyttä.

Murr
1 vuosi sitten

Salon keskustan tuho. Sinne menee alkot ym. perässä.

Tavis torilta
1 vuosi sitten

Mutta riittääkö asiakkaita kaikkialle? Salo on vain niin pieni paikka, että uuden kaupan asiakkaat ovat jostain muusta pois.

Monen seutualueidemme ihmisten olen kuullut sanovan, että Mahtinaisentien tultua he ajavat suoraan Prismaan ja joskus Skanssiinkiin. Isompaa CM:ää odotan, koska Alko ja Posti ahtauttivat nykyistä.