Kouvot lomautti myös päävalmentajan – Vilpas ei lämpene lomautuksille

0
Vilppaan Ladarien Griffiniä (oik.) vastaan kaksi viikkoa sitten pelannut Kouvojen Moses Greenwood on ehditty jo lomauttaa.

Pääsarjaseurojen lomautusrumba kiihtyy odotetusti ennen joulua.

Miesten Korisliigassa toistaiseksi rankimpiin säästötoimiin ryhtynyt Kouvot ehti jo lomauttaa kaksi amerikkalaispelaajaansa. Maanantaina seura kertoi lomauttavansa päävalmentaja Tuomas Ojan sopimuskauden loppuun asti ensi kevääseen.

– Jouduimme valitettavasti jatkamaan ikävien päätösten viikkoa. Seuran jatkuvuus on turvattava tavalla tai toisella ja tämä toimenpide oli tehtävä, Kouvojen salolaislähtöinen puheenjohtaja Sami Laaksonen kertoi seuran nettisivuilla.

– Olemme olleet Tuomaksen työhön tyytyväisiä, mutta taloudelliset realiteetit määrittävät toimintamahdollisuudet. Lisäksi on hyvin epävarmaa, miten koronatilanne vaikuttaa Korisliigan lähitulevaisuuteen ja kaikkeen on varauduttava mielellään ennakkoon.

Vilpas koripallon puheenjohtaja Riikka Juntunen ei lämpene lomautuksille.

– Ilman valmentajaa tai pelaajia on aika vaikea pelata. Lomauttaminen ei ole urheilullisesti kestävä vaihtoehto. Se on myös jyrkkä teko: et voi ottaa ketään tilalle, Juntunen kertoi.

Keväällä koronaviruksen ensimmäisen aallon rantauduttua Vilpas neuvotteli pelaajien ja valmentajien kanssa palkkaleikkauksista, jonka ansiosta seura pääsi pahimman yli.

Nyt edessä on kenties vielä vakavampi paikka, Juntusen mukaan seurassa mietitään kaikkia mahdollisia säästökeinoja.

Jääkiekon Liigaa pelaavan Turun Palloseuran taustayhtiö HC TPS Turku Oy tiedotti maanantaina aloittavansa yt-neuvottelut.

Viime viikolla TPS teki historiaa, kun sen jääkiekon Liigan kotiottelussa KooKoota vastaan oli vain 1 553 katsojaa. Yleisömäärä oli TPS:n liigahistorian kaikkien aikojen pienin Turkuhallissa.

TPS etsii säästöjä pelaajien, valmennuksen ja urheilutoimen kanssa.

Liigaseuroista JYP ja SaiPa ovat jo lomauttaneet valmentajiaan.