”Lentopallon näköistä lentopalloa” – Akatemia aiheutti HEL Volleylle kauden avaustappion

0
Salossa tuttu Vappu Ritala pyöritti HEL Volleyn peliä.

LP Viesti Akatemia otti tähän mennessä kauden kovimman voittonsa naisten 1-sarjassa, kun se kaatoi HEL Volleyn suoraan kolmessa erässä Salohallissa.

Parhaalla kokoonpanollaan pelannut Akatemia pelasi päävalmentaja Janne Harjun mukaan taktisesti erittäin hyvän ottelun.

– Saimme vastustajan tekemään enemmän virheitä kuin me, Harju tiivisti.

Akatemia sai onnistuneella syötön suuntaamisella ohjaamaan helsinkiläisten passipeliä haluamaansa suuntaan.

– Vaikka teimme liikaa syöttövirheitä (11), saimme heidät silti hyökkäämään usein meidän parasta torjuntaamme vastaan, Harju kertoi.

Tästä viitteenä suorat torjuntapisteet menivät kotijoukkueelle 9–2.

Tasaisen ottelun yksi ratkaisuista oli Akatemian yleispelaajien Arita Ternavan (19/+9) ja Linnea Kuuselan (13/+9) vahva esitys. Kummankin hyökkäysprosentti jäi kirkkaasti yli 40:n, vaikka kummallakin oli iso ruutu myös vastaanotossa.

Ex-salolaisen Ismo Tuomisen valmentaman HEL Volleyn passarina toimi ex-viestiläinen Vappu Ritala ja liberona toinen ex-viestiläinen Essi Nirhamo .

Vaikka kotivoitto oli taatusti makea, Harju ei kuitenkaan lähtenyt sen enempää hihkumaan. Akatemian päätarkoitus kun on pelaajien kehittäminen ja lauantailta jäi voitosta huolimatta paljon parannettavaa.

– Syöttövirheiden lisäksi esimerkiksi vastaanottoprosenttimme oli vain 35. Lisäksi kenttäämme jäi palloja, joita olisimme saaneet ylös paremmalla sijoittumisella, Harju pohti.

Tasoltaan ottelu sen sijaan palveli Akatemian päätarkoitusta.

– HEL Volley on kokenut joukkue, jossa oli useampia entisiä liigapelaajia. Hienoa, että tällaisia otteluita saadaan tähän sarjaan. Kehityksen tiellä tällaiset ovat hyviä tapahtumia.

– Tämä oli lentopallon näköistä lentopalloa, Harju kertoi.

Kautensa viidellä vierasottelulla aloittaneelle Akatemialle tämä oli jo kuudes kotiottelu peräkkäin. Akatemia on sarjassa tukevasti neljäntenä. Syyskausi päättyy kahden viikon kuluttua Huittisissa.

– Osaamme nauttia pelaamisesta ja treenaamisesta. Monessa lajissa on pelit seis, Harju muistutti.

LP Viesti Akatemia–HEL Volley 3–0 (25–23, 25–21, 25–22)

Akatemian pisteet/plusmiinus: Viia Rainio 1/+1, Arita Ternava 19/+9, Teija Vuorenmaa 9/+4, Saana Virtanen (passari) 1/-3, Linnea Kuusela 13/+9, Minja Himanen 5/+2, Ada Vikstedt 3/+1. Libero Anna Syrjälän vastaanottoprosentti: 53.

Yleisöä: 158 (kauden paras).

LP Viesti Akatemian seuraava ottelu: pe 11.12. LP-Vampula–LP Viesti Akatemia Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla.