Lounavoiman työmaalla työskennelleellä koronatartunta

0
Lounavoiman työmaalla on varauduttu suunnitelmallisesti vallitsevaan koronatilanteeseen. Kuva: SSS-arkisto/Jan Sundman

Lounavoiman jätevoimalaitoksen työmaalla Salossa työskennelleellä henkilöllä on todettu koronavirustartunta tällä viikolla. Työntekijä on viimeksi työskennellyt Lounavoiman työmaalla viime viikolla, jolloin hän oli oireeton. Viranomaiset aloittivat tartuntaketjujen selvittämisen välittömästi ja tartunnalle altistuneet määrätään karanteeniin, kerrotaan tiedotteessa.
Koronatartunnan vuoksi ensi viikon keskiviikolle suunniteltu mediatilaisuus ensimmäisen jätekuorman vastaanottamiseksi perutaan varotoimenpiteenä.
Lounavoima on yhdessä työmaan urakoitsijoiden kanssa varautunut suunnitelmallisesti vallitsevaan koronatilanteeseen. Nyt todettu tartunta on työmaalla ensimmäinen. Tartuntoja on pyritty estämään monin tavoin. Työmaalla on tällä hetkellä yli 200 työntekijää, jotka työskentelevät laajalla alueella. Työskentelyssä on pyritty minimoimaan sosiaaliset kontaktit esimerkiksi jakamalla työntekijöitä ryhmiin ja sijoittamalla heidät erillisiin sosiaalitiloihin. Siivouksen ja hygienian tasoon on kiinnitetty erityistä huomiota.