Mathildedalin vanha pato murenee – vaatii järeän korjauksen

2
Mathildedalin vanha pato murenee lammen puolelta. Yksi palkki ja pätkä kaidetta on jo pudonnut pois.

Salon kaupunki joutuu remontoimaan Mathildedalissa sijaitsevaa vanhaa ja huonokuntoista patoa. Padolle on tarkoitus tehdä aluksi pieni ensiapuremontti ja myöhemmin perusteellisempi korjaus.

Puistoalueella sijaitseva pato siirtyi kaupungin haltuun maakaupassa viime keväänä. Sen kautta kulkee kevytväylä rannasta Bremerintielle.

Kaupunki on kieltänyt padon ylittämisen, koska sen kaiteet eivät täytä nykyisiä turvamääräyksiä.

Suurempi ongelma on kuitenkin eroosio, joka on syönyt patoa. Lammen puoleiselta sivulta on jo pudonnut reunapalkki pois, ja sen mukana on kadonnut pätkä kaidetta.

– Nyt vaarana on, että vaurioita tulee lisää, Salon yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen sanoo.

Lisävaurioiden syntymistä yritetään estää aluksi tyhjentämällä lampea hallitusti.

Kaupunki kysyy asiantuntijoilta neuvoa, minkälainen korjaus padolle kannattaisi tehdä väliaikaisesti. Remonttia tehdään todennäköisesti ensi keväänä.

– Pidemmällä aikavälillä pitää korjata koko pato jollain tavalla, Petri Virtanen suunnittelee. Suurempi korjaus vaatii omat suunnitelmansa, ja historiallisessa ympäristössä suunnitelmat on todennäköisesti tehtävä yhteistyössä Museoviraston kanssa. Remonttiin on saatava myös rahaa.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Urpo
1 kuukausi sitten

Toivottavasti oli korjausrahat budjetoitu kauppasummaan.

Kuntalainen K
1 kuukausi sitten

Kaiken kaikkiaan, paljonkohan kaupungilta kuluu rahaa vuosittain uusien maa-alueiden hankintaan? Investoinneille tulee laskea aikaan sidottu tuotto-odote ja vasta sen jälkeen harkita onko investointi ajankohtainen. Tässä tilanteessa budjetin alittaminen osoittaa parhaiten pelisilmää.