Muodolla on merkitystä – FC Halikko sai sunnuntaina lappilaisen oppitunnin

0
FC Halikon Laura Lehtonen (16), Elli Laaksonen ja maalivahti Lotta Hiihtola olivat enemmän ottavana kuin antavana osapuolena.

FC Halikko kärsi toisen peräkkäisen tappionsa naisten Futsal-liigassa, kun pitkän matkan tehnyt vierasjoukkue FTK-Tornio haki 2–7-vierasvoiton Salohallista.

Tornio teki ottelun avausmaalin jo 29 sekunnin pelin jälkeen, maalin teki vaikeasti pideltävä Emma Heikkilä.

Avauspuolikkaan lopussa Tornio rokotti FC Halikon keskialueen pallonmenetyksestä ja Heikkilä siirsi vieraat 0–2-johtoon.

Hetkeä myöhemmin Tornio pelasi todella kauniin kombinaation, joka huipentui Maria Ollilan terävään syöttöön maalin eteen, josta Tiia Lipponen tuikkasi ratkaisevan tuntuisen 0–3-osuman.

FC Halikko kavensi juuri ennen taukoa, kun Olivia Simula ohjasi Stiina Peltosen laukauksen maaliin.

Toisella puoliajalla Tornio oli lähempänä 1–4-maalia kuin FC Halikko 2–3-maalia.

Kotijoukkueen illan komeimmasta suorituksesta vastasi maalivahti Lotta Hiihtola. Tornion kaksi pitkää poikittaissyöttöä repivät Halikon puolustuksen hajalle, mutta Hiihtola ehti venyttämään jollain ihme konstilla jalkateränsä pallon eteen.

FC Halikko lähti hakemaan kavennusta ”lentävällä maalivahdilla” ajassa 32.32. Ajassa 33.16 tilanne oli jo 1–6. Tornio iski siis 44 sekunnissa kolme kertaa pallon tyhjään maaliin.

FC Halikon toisestakin maalista vastasi Simula, nyt syöttäjänä oli Elli Laaksonen.

Vaikka loppunumerot eivät kerro täyttä totuutta voimasuhteista, antoi Tornio liigatulokas Halikolle hyvän oppitunnin pääsarjassa vaadittavasta fyysisestä kovuudesta.

Tornion puolustusmuoto oli tiivis ja joukkue iski terävästi kiinni kotijoukkueen alimpaan pelaajaan. Päinvastoin vastaavia tilanteita ei Tornion päätyyn juuri syntynyt.

Tornio pystyi myös pelaamaan palloa enemmän ja paremmin Halikon muodon sisään. Kun Halikko sai pallon Tornion muodon sisälle, liian usein se syötettiin ensimmäisellä kosketuksella sivurajasta yli.

FC Halikko on voittanut kauden kuudesta ottelustaan kaksi ja on sarjataulukossa yhdeksäntenä.

Naisten liiga on monien muiden palloilusarjojen tavoin kärsinyt koronasuositusten tiukkenemisesta. Esimerkiksi Tornio on ehtinyt pelata jo yhdeksän liigaottelua, kun taas leviämisvaiheessa olleen Vaasan sairaanhoitopiirin FC Sport on pelannut vasta kolme ottelua ja karanteeneista kärsinyt helsinkiläinen HIFK neljä ottelua.

Eikä tilanne ole helpottumassa. Lauantaina kerrottiin Pohjois-Pohjanmaan siirtyneen leviämisvaiheeseen ja sunnuntaina kerrottiin Pirkanmaan tiukentuvista suosituksista.

Naisten liigassa pelaa kolme pirkanmaalaisseuraa, Tampereen Ilves, Ylöjärven Ilves ja teekkarien seura ACE sekä yksi Pohjois-Pohjanmaan seura FC OPA.

Tämänhetkisen otteluohjelman mukaan FC Halikolla on vielä neljä ottelua ennen joulutaukoa, joista yksi (12.12.) olisi ACE:n vieraana. Ensi lauantaina joukkue matkustaa Kaustisen Pohjan-Veikkojen vieraaksi.

Naisten futsal-liigan yleisömäärät ja varsinkin siitä riippuvat tulot ovat verrattain pieniä, joten kynnys pelata otteluita ilman yleisöä on monia muita sarjoja matalampi.

FC Halikko on erikoisjärjestelyistä ja maskipakosta huolimatta houkutellut jokaiseen kotiotteluunsa yli sata katsojaa. Se lupaa hyvää tulevia liigakausia ajatellen.

FC Halikko–FTK-Tornio 2–7 (1–3)

FC Halikon maalit: 18.52 Olivia Simula (Stiina Peltonen) 1–3, 33.39 Simula (Elli Laaksonen) 2–6.
Yleisöä: 105

FC Halikon seuraava ottelu: la 5.12. KP-V–FC Halikko Kaustisen Urheilutalolla kello 15.