Liisa-myrsky katkoi sähköjä ja teitä Salon seudulla

0

Torstain kovat tuulet ovat katkoneet sähköjä useissa paikoissa Salon seudulla.

Carunan häiriökartan mukaan aamulla puoli kahdeksan aikaan Salossa oli ilman sähköä 431 asukasta, Marttilassa 186 asukasta ja Kemiönsaaressa 63 asukasta.

Aamuyhdeksän maissa vikakartta kertoi myös Somerolla olevan 270 asukasta ilman sähköä, ja Salossa sähköttömien talouksien määrä oli noussut yli 600 asukkaaseen.

Kello kymmenen jälkeen Salossa oli yli 1 700 ja Somerolla 630 asukasta ilman sähköjä.

Ennen puolta päivää Salossa oli jo yli 2 200 asukasta sähköttä. Tämän jälkeen sähkökatkojen määrä lähti laskuun.

Salossa häiriöitä on ollut ainakin Perttelissä, Särkisalossa ja Aijalassa sekä 110-tien varrella Muurlan ja Suomusjärven välillä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoo tiedotteesaan, että sillä on ollut aamupäivän aikana muutamia kymmeniä vahingontorjuntatehtäviä Varsinais-Suomen alueella. Tehtävät ovat olleet pääasiassa puiden kaatumisia. Henkilövahinkoja ei ole tehtävien joukossa ollut.

Tuuli ja sade ovat aiheuttaneet myös tulvia. Salossa Vanha Turuntie jouduttiin katkaisemaan liikenteeltä aamupäivällä, kun tulvavesi nousi tielle. Tie avattiin liikenteelle uudestaan noin kello 16.

Torstaina iltapäivällä suljettiin myös Hajalantie, koska tielle oli pudonnut sähköjohto. Myös Hajalantie on avattu liikenteelle kello 17 jälkeen. Tieliikennekeskuksen mukaan ajoneuvon suurin sallittu korkeus 3,5 metriä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Sebastian Holm kertoi kovan tuulen vähitellen jo rauhoittuneen illalla. Päivemmällä pelastuslaitos sai kaikkiaan kahdeksan vahingontorjuntaan liittyvää tehtävää Salosta.

-Pääasiassa ne ovat olleet tielle kaatuneita puita, hän kuvailee.

Holm sanoo, että Varsinais-Suomessa Liisa-myrsky oli selkeästi rauhallisempi kuin syyskuussa riehunut Aila-myrsky, jolloin hälytyksiä tuli yli 400. Nyt niitä oli reilu 50.

Salossa sähköttömiä asiakkaita oli Carunan häiriökartan mukaan vielä kello 18 aikaan vajaat 120, mutta tilanne paheni illan aikaan etenkin Kiskon alueella.

Sähköttömiä asiakkaita oli puoli yhdeksän maissa Kiskossa lähes 600. Myös Muurlassa kärsittiin sähkökatkoista myöhään illalla. Tilanne korjautui jälleen ja iltayhdeksän jälkeen määrä oli Salossa noin 160.

Uutinen päivitetty kello 16.18, kello 17.33, kello 17.54, kello 20.40 ja kello 21.15