Neljän sekunnin Nurmi – TPS:n alku Ässät-otteluun oli historiallinen

0
Markus Nurmi tuuletti historiallista avausosumaansa.

TPS:n Markus Nurmi teki lauantaina liigahistoriaa ottelussa Ässiä vastaan. Nurmi teki ottelun avausmaalin vain neljän sekunnin pelin jälkeen.

Laitahyökkääjä nappasi kiekon keskialueella Juhani Jasun voittaman aloituksen jälkeen. Pari nopeaa potkua oikealla laidalla yli siniviivan, tarkka veto ranteella puolustaja Markus Niemeläisen jaloista ja tilanne oli 1–0. Osuma rikkoi entisen ennätyksen sekunnilla.

– Kaverin laituri nukkui tilanteessa. Pääsin ampumaan hyvin, vaikka vähän kaukaa se veto lähti. Tiesin kyllä, että itselleni se oli nopein maali ikinä, ja pelin jälkeen sitten kuulin että se oli ennätys. Hienoltahan se tuntuu, Nurmi kertasi.

TPS voitti lopulta ottelun 4–1. Voitto oli TPS:lle jo neljäs peräkkäinen.

Nurmen maalin jälkeen seuraavaa osumaa ei tarvinnut kauaa odotella, sillä ajassa 1.20 Jasu nosti kiekon hienosti rystyllä ohi Ässät-molari Rasmus Korhosen.

2–0-maalin jälkeen Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti kentälle kokeneemman veräjänvartijan, kun Rasmus Tirronen luisteli Ässien maalinsuulle. Se oli hänelle erikoinen tilanne, sillä Tirronen pelaa porilaisjoukkueessa lainasopimuksella juuri TPS:stä. Kärpissä kiekko-oppinsa saaneelle Korhoselle liigadebyytti oli ikimuistoisen tyly, sillä hän ei ehtinyt torjumaan yhtään laukausta.

Supertehokkaan alun jälkeen TPS:n ote kirposi avauserän vanhentuessa, ja 12 minuutin kohdalla Ässät viimeisteli kavennuksen Kasper Kotkansalon liigauran avausmaalilla puolustajan yllätettyä maskin takana seisseen Ukko-Pekka Luukkosen.

– Kaveri sai juonesta kiinni kun he saivat paikkoja meidän ylivoiman aikana. Alun jälkeen peli olikin pitkään tasaista vääntöä, Nurmi sanoi.

Toisessa erässä kotijoukkueen kiekollinen pelaaminen jätti paljon toivomisen varaa Ässien hallittua kenttätapahtumia. Porilaisille tarjottiin tasoituspaikkaa 26 minuutin kohdalla Jasper Lindstenin päästyä kokeilemaan rangaistuslaukausta. Luukkonen kuitenkin torjui TPS-taustaisen hyökkääjän heppoisen yrityksen.

Muutamaa minuuttia ennen erän loppua Andreas Borgman puolestaan tykitti ylivoimalla kiekon ylärimaan.

Myös kolmatta erää hallitsi vierasjoukkue, mutta se ei onnistunut ohittamaan Luukkosta hyvistä paikoista huolimatta.

TPS niittasi 3–1-johdon alivoimalla erän lopussa, kun Nurmi yllätti haparoiden rännikiekkoa purkamaan lähteneen Tirrosen erikoisella alivoimaosumalla kiekon otettua kimmokkeen Borgmanin mailasta.

– Se oli kyllä todellinen pomppumaali, kun kiekko taisi osua ensi omaan luistimeeni ja siitä vielä vastustajan mailaan ja siitä yli maalivahdin. Mutta, hyvä että meni sisään ja kaikki lasketaan, Nurmi sanoi.

Minuutti ennen päätöstä Lauri Korpikoski viimeisteli vielä loppuluvut tyhjiin Ässien haettua kavennusta ilman maalivahtia.

TPS:lle viikko oli erinomainen, sillä se voitti kaikki kolme otteluaan varsinaisella peliajalla. Täydet pisteet nostivat Raimo Helmisen suojatit samalla taulukossa kuuden parhaan joukkoon.

– Yhdeksän pistettä kolmesta pelistä tekee kyllä hyvää joukkueelle ja itseluottamukselle. Jatketaan voittoputkea ensi viikolla, Nurmi mietti.

TPS kohtaa torstaina Jukurit Turkuhallissa.

Teksti: Joonas Jussila