OrPon pitää taas ylittää itsensä – Salohallin sunnuntain ottelussa on tuplamerkitys

0
Miten hyvin LP Viesti saa Salohallissa Kaisa Nymanin (vas.) "satasen hyökkäykset" kuriin? (Mestaruusliigan kuva torstaisesta ottelusta)

Oriveden Ponnistuksen tehtävä sunnuntaina pelattavassa tuplamerkityksellisessä Salohallin naisten lentopallo-ottelussa on vähintään haastava. Saavuttaakseen LP Viestin kustannuksella liigapelin vierasvoiton ja samalla Suomen cupin välieräpaikan pitää OrPon pelaajien taas ylittää itsensä.

Jossain määrin näin tapahtui torstaisessa liigaottelussa Orivedellä. Aloitusseitsikon viidestä pelaajasta neljä hyökkäsi tehokkaammin kuin alkukauden aikana keskimäärin. LP Viestillä kuudesta keskitorjujasta ja laitapelaajasta vastaavaan saldoon ylsi neljä.

OrPo pelasi siis omaan tasoonsa nähden erittäin hyvän ottelun, mutta silti LP Viesti voitti vieraskentällä 3–1 ja kaikkiaan 16 pistettä enemmän. Ero oli samaa luokkaa lokakuisessa Oriveden kohtaamisessa.

Syöttö- ja torjuntapelaamisessa joukkueet ovat olleet suhteellisen tasaisia, jos mittareina käytetään virhe- ja ässäsyöttöjä sekä torjuntapisteitä. OrPon on siis pakko lähteä syöttämään vähintään pienellä riskillä. Se(kään) taktiikka on kotimaiselle joukkueelle harvemmin tuottanut LP Viestiä vastaan Salohallissa erityisen hyvää tulosta.

Sunnuntaina pelataan viimeistä kertaa tänä vuonna kaksi LP Viestin ottelua samana päivänä. Akatemia kohtaa ykkössarjan ottelussa entisiä LP Viestin pelaajia vilisevän JyväsLentiksen kello 14 alkaen.

– Nyt panostetaan selvästi jälkimmäiseen otteluun, kun siinä on panoksena myös jatkopaikka cupissa. Haluamme kaikkien pelaajien olevan siinä ottelussa tuoreita, eli samoja pelaajia ei nähdä tällä kertaa kahdessa ottelussa. Ensi viikolla satsaus on luonnollisesti Akatemian ja HEL Volleyn pelissä, kun liigajoukkueella ei ole ottelua, selvittää liigajoukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Naisten Mestaruusliigaa ja Suomen cupin puolivälierä LP Viesti–OrPo sunnuntaina kello 17 Salohallissa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments