Perusvarma ja ylivoimainen Viesti – ”Onhan meillä vahva joukkue”

0
Viestin A-poikien joukkueessa pelaavat muun muassa: Jere Tikkala (5), Joonatan Salpakari (7), Leevi Väänänen (1), Jiri Leinonen (2), Luka Marttila (8), Joonas Kontio (25), Selim Kaitala (11). Takana päävalmentaja Juha Kontio. Kuva on otettu tammikuun kotiturnauksen jälkeen (Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Salon Viestin A-pojat pelasivat SM-sarjan korkeimman eli A-poolin kotiturnauksen lauantaina Urheilutalolla. Pääkaupunkiseudun rajoitusten vuoksi länsivantaalainen Keimolan Kaiku ei saapunut Saloon, joten turnaus pelattiin kolmen joukkueen voimin.

Viesti oli tyly isäntä ja voitti sekä Alahärmän Kisan että Vilppulan Tähden suoraan kolmessa erässä, vaikka Viestillä oli käytössä vain seitsemän pelaajaa.

– Pojat pelasivat perusvarmaa peliä, joka riitti kevyesti. Suoritusvarmuus on niin hyvällä tasolla, Viestin päävalmentaja Juha Kontio kertoi.

– Olisin toivonut tiukempia ja kovempia pelejä, mutta nyt meni näin. Toki meilläkin on parantamisen varaa paljon.

Viestin pelaajat käyvät Selim Kaitalaa lukuun ottamatta Kuortaneen lentopallolukiota. Yhteispeli on siksikin hioututunut lähes saumattomaksi.

Kuortane lieneekin tässä maailmantilanteessa yksi parhaista paikoista treenata ja pitää turvavälejä.

– Sehän on keskellä ei mitään. Siellä on poikien hyvä olla, Kontio naurahti.

Viesti on voittanut kaikki kauden kahdeksan otteluaan eräluvuin 18–1. Suomen mestaruus lienee ainoa tavoite, mutta Kontio toppuuttelee vielä.

– En ole kaikkia muita joukkueita nähnyt, ja joihinkin joukkueisiin saattaa keväällä tulla liigapelaajia. Mutta onhan meillä vahva joukkue, siitä ei mihinkään pääse.

– Pojilla on valtavan hyvä henki. Mulla on äärettömän helppo peluuttaa heitä, Kontio kehui.

Seuraavan SM-pooliturnauksen ajankohta on vielä varmistamatta.