PeU-Basket nukahti, Lauri Tiainen rankaisi – Jamison otti historiallisen määrän levypalloja

0
Lauri Tiainen pelasi PeU-Basketissa kaudet 2013-2015. Arkistokuva joulukuulta 2013.

Vilppaan kasvatti Lauri Tiainen kävi sunnuntaina vanhassa kotisalissaan Perniön liikuntahallissa osoittamassa, että peli kulkee kolmikymppisenäkin. Tiainen nakutti 31 pistettä, kun Raholan Pyrkivä haki niukan vierasvoiton PeU-Basketista miesten I divisioona B:ssä.

PeU-Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta oli pettynyt joukkueensa lähtöön.

– Olimme avauspuolikkaalla kuin lampaita. Meidän piti nostaa tempo korkealle, mutta lähdimme Raholan kävelyyn mukaan. Sitten he vielä sumputtivat sisälle ja me heitimme vapaat kolmoset ohi, Kaaresvirta manasi.

Kotijoukkue tuli tauolta kuitenkin paremmin peliin.

– Mutta Tiainen rokotti meitä jokaisesta nukahduksesta. Hän rankaisi aina kun paikka oli, Kaaresvirta kehui entistä joukkuekaveriaan.

Päätösneljänneksellä PeU-Basket kiri Saiquan Jamisonin (24 pistettä) ja Leevi-Matias Taimelan (20) johdolla jo tasoihin. Jamisonin viides virhe kuitenkin päätti takaa-ajon.

– Teimme Leeville screenit ja saimme hänet heidän huonointa puolustajaa vastaan. Annoimme Leeville avaimet käteen ja saimme pienen hurmoksen päälle. Mutta sitten taisi bensa loppua, Kaaresvirta pohti.

Jamison otti peräti 30 levypalloa, mikä on Divari B:n historian toiseksi korkein luku. Jo kuopatun BC Jyväskylän Guillermo de la Puente otti HBA-Märskyä vastaan 36 levypalloa maaliskuussa 2014.

Jamisonin mahti-illasta huolimatta PeU-Basket otti vain kaksi levypalloa enemmän kuin RaPy (49–47). Kolmosprosentti jäi kummallakin 21:een.

Ottelu oli kolmas peräkkäinen PeU-Basketin kotiottelu, joka päättyi alle kolmen pisteen erolla. Näistä otteluista PeU-Basket voitti Karkkilan (80–77), mutta hävisi Westsidelle (70–72) ja nyt RaPylle (72–75).

PeU-Basket viettää tällä viikolla harvinaista Äänekoski-viikkoa. Perjantaina joukkue matkustaa Äänekoskelle Kipinä Basketin vieraaksi ja itsenäisyyspäivänä sunnuntaina Äänekosken Huima tulee Perniöön.

On mahdollista, että Varsinais-Suomen koronarajoitukset tiukkenevat, ettei sunnuntain otteluun voi ottaa yleisöä.

– En osaa sanoa tarkemmin seuran taloudesta, mutta meillä on käynyt ihan hyvin porukkaa peleissä. Ja joukkueessa on yksi amerikkalaispelaaja (Jamison). En usko, että pystymme montaa ottelua pelaamaan tyhjille katsomoille, Kaaresvirta pohti.

PeU-Basket–RaPy 72–75 (17–18, 12–23, 23–19, 20–15)

PeU-Basketin pisteet/levypallot: Saku Ahonen 5/4, Taneli Lindström 8/3, Saiquan Jamison 24/30, Leevi-Matias Taimela 20/1, Juhana Melkkilä 0/1, Patrik Poutiainen 8/1, Timo Niitynperä 0/0, Niko Huoponen 5/3, Kasperi Näreharju 0/1, Oskari Raute 0/0, Tuukka Aaltonen 2/2.
RaPy: Lauri Tiainen 31/7.
Yleisöä: 139.

PeU-Basketin seuraava ottelu: pe 4.12. Kipinä Basket–PeU-Basket Äänekosken liikuntahallilla kello 18.30.