Sakokaivolietteen kuljetusmaksu hämmentää

0

Ensiksikin totean, että tällä kirjoituksella en ota kantaa siihen, miten sakokaivolietteen keräily tulisi järjestää. Sen sijaan odotan, että joku taho selittäisi – muillekin asiaa ehkä ihmetelleille – mistä syystä puhutaan vain lietteen käsittelymaksun suuruudesta. Sekö se ainoa kuluerä on?

Asiaa ihmetellessäni eri yhteyksissä on tullut lupauksia selvityksestä, mutta siihen se on jäänyt.

Olen tyytyväinen nykyiseen yritykseen, joka sakokaivoni tyhjentää.

Siitäkään ei ole kysymys. Laitan tekstiviestin kerran vuodessa, ja yrittäjä tulee tyhjentämään kaivot, kun hänelle sopii. Siitä työstä saatavaa korvaustakaan en pidä kohtuuttomana.

Mutta missä on selitys sille, että Kemiönsaaren keskitetysti kilpailutetussa järjestelmässä taksa näkyy olevan tyhjennyksen ja kuljetuksen osalta lähes puolet pienempi kuin minun maksamani?

Siihen eroon verrattuna ei paljon merkitse, vaikka vastaanottotaksat tuplaantuisivat. Ja niistä kyllä keskustellaan.

Toukokuisesta laskustani näkyy, että tyhjennys ja kuljetus noin 15 kilometrin matkalta on maksanut arvonlisäveroineen 136,40 euroa. Kemiönsaarella vastaavaksi hinnaksi ilmoitetaan 75,93 euroa.

Kun vastaanottomaksun osuus oli laskussa 27,34 euroa, sen tuplaantuminen olisi vain murto-osa tuosta noin 60 euron erosta.

En usko, että käyttämäni yrittäjän hinnoittelu kovasti poikkeaa kilpailijoiden hinnoista, mutta kilpailutin silti viime keväänä. Laitoin sähköpostitse tarjouspyynnön yritykseen, jonka auton olin nähnyt lähiseudulla. Ei vastausta.

Asukkaan kannalta oleellista on laskun kokonaishinta. Miksi siitä vaietaan?

Seija Randell
maat.metsät.maist.
Halikko

____________________
Haluatko lähettää mielipidekirjoituksen julkaistavaksi? Ohjeet löydät täältä.