Salo ei maksa korvausta uimahallissa pahastuneelle kaupunginvaltuutetulle

14
Kuvituskuva SSS arkisto. Kuvan henkilöt eivät liity tapahtumiin.

Salon kaupunki ei maksa salolaiselle Jaana Haapasalolle hänen vaatimaansa korvausta mielipahasta, joka aiheutui uimahallikäynnin aikana.

Haapasalo (sit.) on Salon kaupunginvaltuuston jäsen.

Haapasalo kertoi heinäkuisesta tapauksesta Salon Seudun Sanomien mielipidesivulla (SSS 1.8.). Toinen, ”ympäriinsä pärskivä perhostelija” oli roiskauttanut uidessaan vettä hänen suuhunsa.

Myöhemmin Haapasalo oli keskustellut uinninvalvojan kanssa, joka oli Haapasalon mukaan kohdellut häntä asiattomasti.

Liikuntapaikkamestari, vs. uimahallin esimies Marko Mäkinen vastasi Haapasalolle, että uinninvalvoja toimi hänen tietojensa mukaan asiallisesti (SSS 5.8.).

Haapasalo vaati 500 euron korvausta mielipahasta ja uimahallin käyntimaksun palautusta. Sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä päätti syyskuussa, että korvausta ja palautusta ei makseta.

Haapasalo vaati vapaa-ajanlautakuntaa oikaisemaan viranhaltijan päätöksen. Lautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen. Korvausvaatimus mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta ei lautakunnan mukaan perustu lakiin.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti
2 kuukautta sitten

Kaikkea sitä saa kuulla. Valtuutettu hakemassa korvauksia, kun saa pisaroita uimahallissa. Onhan meitä monenlaisia.

Marjatta Kaistila
2 kuukautta sitten

Minä ehdotan Haapasalolle porttikieltoa Salon uimahalliin, ettei hän tule sinne pilaamaan toisten perhosteluiloa. Minun mielestäni uimahallissa saa vesi roiskuakin, se suorastaan kuuluu asiaan.

Allan
2 kuukautta sitten

Sekö kuuluu asiaan, että toisten päälle saa vapaasti roiskutella vettä miten sattuu huvittamaan?

Täytyykö Salon uimahallissa toimia kilpauimareiden ehdoilla?

Iltasanomien mukaan kilpauimari oli uinut kilpauimareiden radan ulkopuolella kuntouimareiden radalla.

Keijo K.
2 kuukautta sitten

Tässä asiassa puutteelliset taustatiedot aiheuttavat ongelman. Joissakin uutisissa sanottiin kilpauimarin perhostelleen kuntouimareiden radalla, jolloin ehdottaisin hänelle pientä porttikieltoa. Jos on kuitenkin uinut hänelle suunnatulla radalla, voisi Haapasalo miettiä asian uusiksi.

Kuiva pää
2 kuukautta sitten
Reply to  Keijo K.

Niin ja oliko jutussa ollenkaan kyse siitä, missä kukakin ui ja roiski vettä. Käsitin, että mielipaha tuli uimavalvojan kanssa keskustelusta, ja kun joutui siinä märkänä seisomaan.

Uimahallissa lapset hyppivät ja kilpauimarit uivat ja vesjuoksijat juoksevat ja radat välillä sekoittuvat ja vesi roiskuu, mutta uiminen on mukavaa. Tuskin liikunnan ilo meni märästä vedestä.

Eikä kai kukaan kuvittele, että saa 6 euron lipun hintaan uimahallista oman uimaradan käyttöön. Salon hallissa on välillä paljon uimareita samaan aikaan.

Kastettu
2 kuukautta sitten
Reply to  Kuiva pää

Mutta kyseessähän ei ollutkaan ”ei kukaan”.

Eh-heh-hee
2 kuukautta sitten

Koko maa nauraa jo Salolle.

Vettä pelkäävä
2 kuukautta sitten

Minun mielestäni korvausta kyllä pitäisi maksaa.

Voihan olla, että uimarin uintityyli oli virheellinen, siis kauhoi väärin, ja jos vielä oli väärällä alueella opettelemassa uintiliikkeitä ja siten muita uimareita kastelemassa, niin siinä on kyllä syytä kerrakseen korvauksen maksuun.

Make
2 kuukautta sitten

Korvausta ei tarvitse maksaa, mutta toivottavasti kilpauimarit pysyvät omilla radoillaan, eikä kuntouinti-kyltillä merkatulla radalla.

Valitse oikein kiitos
2 kuukautta sitten

Suurin ongelma Salon uimahallissa ovat ne, jotka valitsevat uintiratansa väärin. Uinninvalvojien tehtäviin kuuluu opastaa ja ohjata kaikkia valitsemaan uintiratansa oikein.

Uinninvalvojien tehtäviin kyllä kuuluu myös puuttua, mikäli kilpauimari ui kuntouintiradalla. Itse olen jäänyt alle, kun kilpauimari on uinut kuntouintiradalla päälleni, eikä kukaan uinninvalvonnasta asiaa sen kummemmin noteeranut.

Niko
2 kuukautta sitten

Onko uimahallissa edes omaa rataa kilpauinnille? Muistaakseni on kuntouinti ja nopea kuntouinti. Eri asia on, jos on joidenkin kilpauimareiden harjoitukset, niin sitten on radat, mutta muuten?

Ja aina siellä on ollut vapaata tilaa, jos vähän enemmän roiskuu vieressä uivalla.

Allan
2 kuukautta sitten

Mitä Salon uimahallin järjestyssäännöt sanovat veden roiskimisesta? Onko siellä edes järjestyssääntöjä?

Kyllästynyt
1 kuukausi sitten
Reply to  Allan

Viisi pisaraa neliösentille maksimissaan?

Hmm
1 kuukausi sitten
Reply to  Kyllästynyt

Yksi kilpauintia treenaava vie koko radan. Kuntouimaireita siihen mahtuu viisi.