Salo Irish Festivaali siirtyy vuodella – tilalle uutuutena Bloomsday-tapahtuma ensi kesänä

0
Stout Clan soitti vauhdikasta irkkupunkkia Salo Irish Festivaalin jamikonsertissa Hometownissa viime maaliskuussa. Yhtyeen jäsenet ovat Juho Kosonen, Taavi Kervinen, Julius Piironen, Kalle Saarinen ja Elias Koskinen. Kuva: Kauko Mäntylä

Ensi helmikuulle suunniteltu vuoden 2021 Salo Irish Festivaali on päätetty siirtää vuodella eteenpäin. Tapahtuman uusi ajankohta on 4.– 5. maaliskuuta 2022.

Salo Irish ry:n hallitus joutui tekemään ratkaisun koronatilanteen vuoksi. Festivaalin ohjelmisto pysyy samana kuin se olisi ollut ensi helmikuussakin: viisi yhtyettä soittaa irkkumusiikkia neljällä eri lavalla. Esiintyjinä ovat kotimaiset Trio Beoir, Seonaidh, Isara, Hangish – Almost Irish ja salolainen The Green Hope. Pääkonsertti pidetään Kulttuuritalo Kivassa 5. maaliskuuta 2022.

Festivaalin siirtymisestä huolimatta Salo Irish ry pyrkii ylläpitämään irlantilaisen musiikin tarjontaa Salon seudulla. Tulevan vuoden uutuutena se järjestääkin 16. kesäkuuta kansanmusiikin ja irlantilaisen kulttuurin Bloomsday-illan Halikon Rikalanmäellä. Bloomsday on irlantilaisten merkkipäivä, James Joycen Ulysses-romaanin (Odysseus) tapahtumapäivä.

Ilta aloitetaan Joyce-asiantuntija Lauri Niskasen rennolla esityksellä James Joycesta ja hänen tuotannostaan. Tämän jälkeen ohjelmasta vastaavat suomalaista kansanmusiikkia soittava Turku Folks ja perinteistä irkkumusiikkia esittävä The Green Hope.

Tulevana kevätkautena Salo Irish ry pyrkii järjestämään aiottuna festivaaliviikonloppuna 26.–27. helmikuuta 1–2 ravintolakonserttia Salo Irish -teemalla. Lisäksi järjestäjien oman The Green Hope -yhtyeen on tarkoitus tehdä pihakonserttien sarja erityisryhmille.

Syksyllä, lokakuussa, Salossa vietetään ravintolassa irlantilaista iltaa. The Green Hope on aiemmin monena vuonna tutustuttanut koululaisia ja päiväkotilapsia irlantilaiseen kansanmusiikkiin. Myös tätä perinnettä pyritään jatkamaan ensi syksynä.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments