Salon kaupunginjohtaja ei aio esittää Jussi Mattilan virkasuhteen purkamista – vastoin kaupunginhallituksen tahtoa

10
Salon vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja Jussi Mattila.

Salon vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen ei kannata sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan Jussi Mattilan virkasuhteen purkamista koeajalla.

Korhonen esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, ettei virkasuhdetta pureta ”huolimatta yhteistyökyvyssä yleisesti ja erityisesti toimialan johtamisessa ja kehittämisessä ilmenneistä haasteista”.

Anna-Kristiina Korhonen ei halua kommentoida asiaa enempää tässä vaiheessa. Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) vastaa myös Salon Seudun Sanomien lisäkysymyksiin ”en kommentoi”.

Kaupunginhallituksen enemmistö on esittänyt, että Jussi Mattilan virkasuhde puretaan ennen koeajan päättymistä marraskuun lopussa. Hallituksen enemmistön mukaan Mattila ei sovellu tehtävään.

Marja Ruokosen (vas.) tekemä esitys hyväksyttiin hallituksessa äänin 7-6.

 

 

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
M H
1 vuosi sitten

Korhosesta olisi pitänyt tulla Salon uusi kaupunginjohtaja!

Allan
1 vuosi sitten

Äkkiäpä Korhonen on oppinut talon tavoille. Salossa on perinteisesti leimattu yhteistyökyvyttömäksi työntekijä, joka puolustautuu työnantajan mielivallalta. 2018 tuli viranhaltijalakiin muutoksia koeaika säännöksiin ja samalla vahvistettiin aiempia periaatteita. Koeaika purku onnistuu, vain samoilla oikeudellisilla perusteilla kuin virkasuhteen purku normaalistikin. Virkasuhteen päättämiseen koeajalla pitää olla hoidettu niin, että todisteellisesti viranhaltijan kanssa on asioita käyty läpi ja toimintaa on asianmukaisesti ohjattu ja viranhaltijalla on ollut mahdollisuus korjata työskentelyään haluttuun suuntaan. Tällaiseksi läpikäymiseksi ei lasketa poliitikkojen huuteluja Facebookissa tai muussa sosiaalisessa mediassa. Ohjaukseksi ei myöskään lasketa yhden tai useamman poliitikon esittämiä mielipiteitä siitä miten asioita tulisi hoitaa. Kunnassa ohjauksen suorittaa joko kaupunginhallitus, lautakunta tai… Lue lisää »

Olli P
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

Mitäpä tuohon lisäämistä.

Poliitikko
1 vuosi sitten
Reply to  Allan

Oletko edes lukenut uutista tai sitä, mitä Korhonen on esittänyt?

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Poliitikko

Luin uutisen. Mitä et kommentissani ymmärtänyt?

Korhosen esitystä jo päätetystä kaupunginhallituksen päätöksestä, en ole lukenut, koska pöytäkirjan kohta oli salattu ja asia otettiin käsittelyyn esityslistan ulkopuolelta.

Korhosella ei ole mitään syytä julkisesti kommentoida, niin kuin Salkkarin jutussa kerrottiin Korhosen kommentoineen kaupungin työntekijästä.

Sen tyyppiset kommentoinnit alaisesta eivät yksinkertaisesti kuulu julkisuuteen.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Poliitikko

Salkkarissa oli tänään Mattilan vastustajien perusteluja. Väitteiden mukaan Mattila olisi vaarantanut sairaalahankkeen. Mattila puuttui sairaalahankkeessa huonekorkeuteen, jota oli kustannussyistä madallettu sairaalahankkeen edetessä.

Poliitikkoja ei näytä haittaavan yhtään, että sairaalasta tulisi mahdollisesti toiminnallisesti susi, kunhan jonkun sairaalan vaan saa.

Madalletussa huonekorkeudessa voi tulla ongelmaksi, ettei sairaalan apulaitteilla ja korkeilla koneilla mahdu kunnolla ja turvallisesti työskentelemään matalammissa huoneissa.

Keijo K.
1 vuosi sitten

Laillisuuden noudattaminen on ilmeisesti monissa asioissa tulkintakysymys. Lautakunnatkin antavat usein vastineita valituksiin, oikaisuvaatimuksiin ja kanteluihin, mutta onko lautakuntien jäsenillä aina tieto mihin vastataan?

Onko jäsenillä tiedossa alkuperäiset asiakirjat vai vain päätösesitys ja se mitä esittelijä kertoo? Pöytäkirjoista asiat ovat huonosti kaivettavissa.

Allan
1 vuosi sitten
Reply to  Keijo K.

Ainakin jäsenillä on velvollisuus tarkistaa, että työnjohdolliset toimenpiteet on hoidettu asianmukaisesti kuntoon ennen esityksiä ja päätöksiä.

Mamma maalta
1 vuosi sitten

Kaupunki on hiljainen ja marraskuun päivät hämäriä. Kaupungintalon sisällä vain on säpinää.

Risto
1 vuosi sitten

Pieni piiri pyörii lapset siinä hyörii. Eikö ole muuta tekemistä?