Salo kokeilee uutta mallia koulukyydeissä: jos tilaa on, muutkin voivat hypätä kyytiin

3

Salon koulukyytejä aletaan avata muillekin matkustajille kutsuliikenteenä. Ensi vuonna uutuutta testataan muutamalla reitillä.

Kutsuliikenne ajetaan aikataulun mukaisella reitillä, mutta muita kuin koululaisia otetaan kyytiin vain etukäteen tehdyllä tilauksella koulukyydiltä vapaaksi jääville paikoille. Koulukuljetusten reittejä ei muuteta kutsuliikenteen takia.

Kuljetus maksetaan tilattaessa. Hinta on Paikun kertalipun hinta. Tällä hetkellä se on 3,30 euroa.

Kokeilun menot katetaan Business Finlandin älyliikennehankkeelle myöntämistä rahoista.

Liikennepalvelupäällikkö Tanja Aholan mukaan Perniössä on yksi koulukuljetusreitti muutettu kiinteäksi. Siihen ei vielä oteta koululaisten lisäksi muita matkustajia, sillä muun muassa tilausjärjestelmään liittyvät valmistelut ovat kesken.

Koulukyydeillä kulkee myös matkansa itse maksavia peruskoululaisia. Heidän kulkemisensa kallistuu ensi vuoden alussa.

Uusi hinta on joukkoliikenteen arvolipun yhden matkan hinta. Ensi vuoden alusta matka maksaa alle 17-vuotiaille 1,55 euroa. Nykyinen hinta on 1,30 euroa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Korona taisi unohtua?
5 kuukautta sitten

Uusi koronalinko. Tällaisia kokeiluja ei kannata tehdä. Vasta sitten, kun korona on ohi.

MDI
5 kuukautta sitten

Salohan ottaa jo hienosti koronan huomioon. Ajan todellisuudessa vartin matkan, mutta Paikulla siihen saadaan hukattua 55 minuuttia. On niin mukavaa kuunnella jättidieselin jyrinää yksin ainoana matkustajana sadan hengen bussissa, on turvavälit kunnossa.

Seuraavaan kilpailutukseen kannattaisi ottaa joustavuus mukaan: iso vs. pieni bussi, koulujen jaksot eli onko koulumatkalaisia, reitit ilman kiertoajeluja jne.

Pirjo Heinonen
5 kuukautta sitten

Jäkevää toimintaa!