Salon Laulu-Sepot esittävät virtuaalikuorona Kari Tapion Taistelijan

0
Kun Salon Laulu-Sepot eivät voineet viime vappuna esiintyä Salon kirjaston portailla, he tekivät virtuaalikuoroesityksen. Nyt kuoro käyttää samaa tekniikkaa toistamiseen.

Salon Laulu-Sepot julkaisevat itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta virtuaalikuoroesityksen Kari Tapion tunnetuksi tekemästä kappaleesta Taistelija. Jori Sivosen säveltämästä ja Timo Mäenpään sanoittamasta laulusta on tehnyt mieskuorosovituksen Salon Laulu-Seppojen kuoronjohtaja Joonas Pyöli.

– 5. joulukuuta piti olla meidän Kari Tapio -teemainen konserttimme Kivassa, mutta koronaepidemian takia siirsimme sen ensi toukokuuhun. Nyt päätimme valita konsertin ohjelmistosta yhden kappaleen, sotaveteraaneille omistetun Taistelijan, josta julkaisemme virtuaalikuoroesityksen samaan aikaan kuin konserttimme olisi alkanut eli 5. joulukuuta klo 18, Pyöli kertoo.

Esitys tulee tuolloin nähtäville YouTubeen ja Salon Laulu-Seppojen Facebook-sivuille.

 

Virtuaalikuoroesitykset toteutetaan siten, että kukin laulaja tallentaa älypuhelimella oman lauluosuutensa kotonaan, ja tallenteet yhdistetään tietokoneella kokonaisuudeksi. Salon Laulu-Seppojen tallenteet koostaa yhteen Joonas Pyöli.

Laulu-Sepot kokeilivat tätä tekniikkaa jo vappuna, jolloin kuoron piti peruuttaa perinteinen vappulauluesityksensä Salon kirjaston portailla. Sen sijaan se teki virtuaalikuoroesityksen kappaleesta Käki ja pöllö.

– Virtuaaliesitykset alkoivat yleistyä viime kevään koronasulun aikana. Ne ovat kuoroille hyvä tapa tuoda esille omaa lauluharrastustaan, Pyöli sanoo.

Koronaepidemia on tehnyt kuorolaulun harrastamisesta haastavaa. Salon Laulu-Sepot on tänä syksynä siirtynyt harjoittelemaan pienryhmissä.

– Olemme jatkaneet harjoitusten pitämistä stemma kerrallaan, että pitäisimme yllä laulamisen henkeä, Pyöli kertoo.

 

Kuoron konsertti Juna kulkee, jossa esitetään Kari Tapion lauluja, piti alun perin järjestää jo viime toukokuussa. Sieltä se siirrettiin joulukuuhun, ja sieltä se on siirretty pidettäväksi 8. toukokuuta 2021.

– Tällä hetkellä olemme siinä ajatuksessa, että konserttimme on ensi toukokuussa. Mutta tiedostamme, että sekin alkaa näyttää vähän epävarmalta. Saattaa olla, että konsertti on vielä siirrettävä ensi syksyyn, Pyöli toteaa.

– Ajatuksenamme on ollut, että emme halua esittää konserttia vain puolelle salilliselle yleisöä. Kun teemme konsertin, teemme sen täysillä.