Salon valtuusto urakoi budjettikokouksen ja peruuntuneen kokouksen 14. joulukuuta

0
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo (kok.) ja vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen odottivat teknisen vian selvittämistä lähes tunnin valtuustosalissa viime maanantaina. Vikaa ei löytynyt, ja kokous oli siirrettävä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

Teknisten vaikeuksien takia maanantaina 23. marraskuuta peruuntunut Salon kaupunginvaltuuston kokous yhdistetään valtuuston budjettikokoukseen 14. joulukuuta.

Kokouksen uuden ajankohdan päätti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo.

– Asialistalla asioita oli sen verran vähän, että kokous on järkevää yhdistää budjettikokoukseen. Kuntalaisten varojen kannalta on myös huonoa pitää tynkäkokousta, hän toteaa.

Peruuntuneen kokouksen aloitteet ja kyselytunti siirtyvät sellaisenaan seuraavan kokouksen yhteyteen. Nummentalo sanoo, että asioiden käsittelyjärjestys katsotaan lähempänä tarkemmin.

Talousarviokokoukset ovat viime vuosina kestäneet kuudesta kahdeksaan tuntiin. Kahden kokouksen yhdistäminen tietää pitkää kokousta.

– Olen tyytyväinen, jos iltakuuden aikaan on päästy kotiin.

Nummentalo sanoo kokouksen pituuden riippuvan puheenvuorojen määrästä.

– Paljon riippuu myös siitä, paljonko ryhmät ovat etukäteen yhteisesti valmistautuneet asioihin.

Pisin budjettikokous, jossa Nummentalo on ollut mukana, kesti 13 tuntia. Kokous aloitettiin kello 18, ja hän muistaa myöhästyneensä seuraavan aamun aamuvuorosta töistä.

Valtuuston kokous alkaa 14. joulukuuta Salohallin palloilusalissa kello 11. Poikkeusjärjestely johtuu koronaepidemiasta.

Hallille saadaan tarvittava tekniikka ja siellä on sopivia tiloja ryhmäkokouksia varten. Valtuutetut istuvat yksittäisissä pulpeteissa, jolloin heidän välilleen saadaan vaadittavat turvavälit.

Yleisö voi seurata striimattua kokousta Youtuben kautta.