Salon Veden Kalle Virtanen: Ei sovi minun oikeustajuuni – Salon seudulla vain Somero perii yleistä hulevesimaksua

0

Someron kaupunki otti yleisen hulevesimaksun ensimmäisenä käyttöön Salon seudun kunnissa vuonna 2018. Somero on edelleen seudun ainoa kunta, jossa kaikkia keskusta-alueen kiinteistöjä koskeva hulevesimaksu on käytössä. Yhdessäkään muussa seudun kunnassa yleistä hulevesimaksua ei peritä eikä se ole myöskään vakavasti harkinnassa.

Hulevesimaksun tasapuolinen jakautuminen nostetaan esille ongelmana useammassa kunnassa.

– Maksu tuntuu oudolta, jos kiinteistö on hoitanut sadevesien käsittelyn asianmukaisesti omalla tontilla. Toisaalta jokaisen kiinteistön selvittäminen on työlästä, joten silloin laskutuksesta tulisi aika hankalaa, Paimion tekninen johtaja Juha Saarinen huomauttaa.

Saarinen sanoo sadevesiviemäröinnin olevan Paimiossa kohtuullisen hyvällä mallilla.

– Suurimmat työt on myös vanhoilla asuntoalueilla jo tehty.

Salossa on käytössä oma hulevesimaksu niille kiinteistöille, jotka johtavat sadevedet jätevesiviemäriin. Ylimääräinen maksu laskutetaan jätevesimaksun yhteydessä.

– Tämä tuplamaksu on ollut onnistunut ratkaisu. Kiinteistöt ovat korjauttaneet viemäröintinsä, ja puhdistamon kuormitus on vähentynyt, Salon Veden toimitusjohtaja Kalle Virtanen toteaa.

Virtanen kertoo, että hulevesimaksusta muille kiinteistöille ei ole Salossa vakavasti keskusteltu.

– Hulevesimaksun pitäisi kohdentua sen mukaan, miten eri kiinteistöjen sadevedet rasittavat jäteviemäriverkkoa. Muuten yleinen maksu ei sovi minun oikeustajuuni, Virtanen huomauttaa.

Kemiönsaaren kunta perii yhdeksän euron erillistä hulevesimaksua kiinteistöiltä, jotka ovat liittyneet kunnan hulevesiviemäriin.

– Meillä on sadevesiviemäröinnin osalta kohtuullisen hyvä tilanne, sillä 6–7 vuotta sitten laitettiin vanhoja alueita kuntoon, Kemiönsaaren tekninen johtaja Ralf Nyholm sanoo.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments