Salon Sininen talo saa uuden monipäiväisen joulutapahtuman – luvassa muun muassa lähiruokatori

2
Salossa Rummunlyöjänkadulla sijaitseva, Erik Bryggmanin suunnittelema Sininen talo valmistui suojeluskuntataloksi 1920-luvulla.

Sinisessä talossa ja sen sivusiivessä toimivassa Salon taitokeskuksessa vietetään Sinisen joulu -tapahtumaa 11.–13. joulukuuta.

Kolmen päivän aikana Sinisen talon piha-alueelle ja Rummunlyöjänkadun alkupäähän levittäytyy lähiruokatori. Sisätiloissa ovat avoinna Salon seudun ammattiopiston designtekstiiliopiskelijoiden ja Taitokeskuksen aktiivien omat puodit sekä pop up -kahvio.

Viikonlopun aikana Sinisessä talossa on tarjolla useita eri hintaisia työpajoja ja kursseja kuten stressittömän joulun vinkkiluento, unelmatyöpaja, kranssityöpaja ja ompelulanit, joihin pitää ilmoittautua etukäteen. Tonttulakkipajoihin ja kukkatyöpajaan voi ilmoittautua paikan päällä. Myös ennustajaeukon palveluja pääsee lauantaina ostamaan ilman ajanvarausta.

Kipakat akat esittää Sinisen talon pihalla joululauluja perjantaina iltakuudelta. Salon seurakunta laulattaa Kauneimpia joululauluja lauantaina kello 14 Vähäjoen ylittävällä sillalla ja ympäröivässä puistossa. Asko Lehtonen jatkaa musisointia kello 15 laulamalla rauhasta ja rakkaudesta. Tapahtumassa on lauantaina ja sunnuntaina mahdollisuus myös nousta suomenhevosen rattaisiin katselemaan lähialueita.

Tapahtuman järjestää Sinisessä talossa työryhmä Tuulenkääntäjät eli Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto, Ompelimo Oliinan Jenny Sainio ja viestintätoimisto Sanamyllärin Liisa Käiväräinen sekä Kierrätyskuningatar Hannele Ruponen, Pritakan Tepa Ahonen ja Jonna Hellberg-Pitkänen. He haluavat herättää Salon ydinkeskustassa sijaitsevan kulttuurikohteen eloon ja aikovat selvittää myös mahdollisuuksia perustaa Uskelan Maamiesseuran omistamaan ja Museoviraston suojelemaan taloon taide- ja tiederesidenssi.

Salossa on tänä vuonna peruttu perinteisiä joulutapahtumia. Hyvänmielentori ja joulukadun avajaiskulkue on peruttu, eikä esimerkiksi Meritalon museon joulumyyjäisiä järjestetä.

Sinisen joulu Sinisellä talolla (Rummunlyöjänkatu 2, Salo) 11.–13.12. Avoinna pe klo 16–20 ja la–su klo 11–16.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt joku roti
1 vuosi sitten

Suositellaan, että joulu vietetään pienessä porukassa, pikkujoulut pitäisi viettää etänä, mutta joulumyyjäisiä järjestetään.

Eikö ole myös suositus, ettei yli 20 ihmisen tilaisuuksia järjestetä? Salossa tehdään toisin: on tuhannen ihmisen suunnistustapahtumaa jne.

Sininen talo on niin pieni, ettei siellä turvaväliä voi noudattaa. Minä ainakin jätän välistä.

Karniina
1 vuosi sitten

Täysin edesvastuutonta järjestää tällaisia tapahtumia pandemian aikana. Onneksi ja toivottavasti hallitus ottaa kohta ohjat alueilta ja kieltää tarpeettomat kokoontumiset. Hävetkää.