Sinkkukiusaus

0

Pikkujouluista on saatu uudet ohjeet, keneltäpä muuta kuin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Pukukoodi on ennallaan eli mieluummin jotain parempaa päälle, ja kun ennen juhlittiin porukassa pienessä sievässä, nyt se tehdään pienessä sievässä porukassa.

Ennen varsinaisen pikkujoulukauden alkua ehdittiin tällä viikolla viettää sinkkujen päivää. Suomessa Single day ei ole vielä päässyt kunnolla vauhtiin, mutta siitä odotetaan ajan mittaan merkittävää kaupantekopäivää.

Miljoonasateen Heikki Salo (ei sukua kaupungille) varoitti jo yli 30 vuotta sitten, että voi yksinäisen miehen viedä marraskuu.

Sinkkujen päivänä ovat sallittuja kaikki muut kaupat paitsi naimakaupat, jotka Turvallisuus- ja kemikaalivirasto sekä Kaupan keskusliitto ovat kieltäneet niiden sinkkuuden vaarantavien ominaisuuksien takia.

Sinkkujen päivä on 11.11. Siinä on peräkkäin neljä yksinäistä ykköstä, eikä näin korona-aikana juuri enempää sovi samassa tilassa ollakaan yhtaikaa.

Meillä sinkkujen päivä ei ole vielä yhtä suuri kaupallinen menestys kuin Black Friday. Ralliautoilija Marcus Grönholmin oman kertoman mukaan hän on tuonut mustan perjantain Suomeen.

Sitä vietetään parin viikon päästä. Synkästä nimestään huolimatta päivän tausta on valoisa. Kauppiaiden maailmassa se yhdistetään kirjanpidossa käytettäviin väreihin. Tappiollisen alkuvuoden jälkeen marraskuussa aletaan tehdä voittoa, ja punainen väri muuttuu mustaksi.

Harmaalle rahalle on omat tilikirjat.

Harmaata päivää taas vietettiin eilen muistelemalla, kuinka Alko toi Helsingin olympialaisiin vuonna 1952 giniviinasta ja greippivirvoitusjuomasta sekoitetun urheilujuoman.

Hyvistä tarinoista huolimatta tempausten tarkoitus on yksikertaisesti saada tavaraa kaupaksi, ja kampanjapäivien perusteella suurimmat alennukset tuovat suurimman tuoton.

Ennen euroa tiedettiin, että kun markalla ostaa ja kahdella myy, tulee prosentti voittoa. Globaaleilla alennusmyyntimarkkinoilla voi vain ihmetellä, mikä on sisäänostohinta, kun 70 prosentin alennuksella tehdään vielä tulosta.

Juuri kun piti lopettaa, tuli tuoretta tietoa sinkkujen päivän myydyimmistä tuotteista. Mieleen ehtivät jo tulla itsestään selvät sinkkuveitsi ja sillä paloiteltava sinkkupitsa.

Sinkunpaistopussi valitaan sen mukaan, minkä kokoisen sinkun haluaa ja mihin käyttötarkoitukseen se hankintaan.

Television opetusohjelmista eniten apua saa Ensitreffeistä alttarilla ja sinkkukiusauksella herkuttelevasta Temptation Islandista. Niissä on ollut tarjolla sekä harmaasuolattua sinkkua että sinkkuvoileipää.