Somero ja Nordic Guarantee välttivät oikeuskäsittelyn – uimahallin vakuusriita päättyi sopuun

0
Someron uimahallin vakuusrahoista on riidelty vuosia. Uimahalli valmistui 2012. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Vuosia jatkunut riita Someron uimahallin vakuusrahoista päättyi sovintoon tällä viikolla. Sopimuksen mukaan vakuusyhtiö maksaa kaupungille 400 000 euron korvauksen.

Ratkaisuun ovat tyytyväisiä sekä Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen että vakuusyhtiö Nordic Guaranteen maajohtaja Tommi Suikki.

– Tässä tilanteessa 400 000 euron korvaus on oikein hyvä. Edessä olisi saattanut olla vuosien oikeusprosessi, jonka molemmat osapuolet halusivat välttää, Suikkanen sanoo.

– Olemme tyytyväisiä, että sopu löytyi. Järkevintä oli löytää sopuratkaisu, Suikki toteaa.

Hän ei kommentoi sopimuksen yksityiskohtia, vaan toteaa, että sovintoratkaisu oli sellainen, että molemmat osapuolet olivat valmiit sen hyväksymään.

Vakuusriidan pääkäsittelyn piti alkaa torstaina Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus kehotti jo keväällä osapuolia etsimään sovintoa.

– Kun 400 000 euron suoritus on tapahtunut, kanne perutaan, Suikkanen sanoo.

Hän korostaa, että nyt saatu korvaussumma on varmaa rahaa.

– Kaikki muu olisi ollut epävarmaa riippuen oikeudenkäynnin tuloksesta.

Kiistassa oli kyse Someron uimahallin rakennusaikaisesta vakuudesta. Kaupunki haastoi Nordic Guaranteen oikeuteen, koska tämä ei maksanut salolaisen Rakennusliike Kerroskiven antamaa 665 000 euron vakuutta.

Nordic Guarantee kieltäytyi maksamasta, koska sen mielestä vakuus oli vanhentunut. Kaupungin mielestä takaus oli voimassa.

Konkurssiin päätynyt rakennusliike antoi vakuuden vuonna 2010. Myöhemmin kaupunki keskeytti rakennustyöt, sillä se oli tyytymätön Kerroskiven toimintaan. Uimahalli valmistui vuonna 2012.