Someron kaupunki keskittää ateria- ja muut kuljetukset työpaja Ecotekolalle – sisäisiin kuljetuksiin kaksi työntekijää ja autoa

0
Työttömiä työllistävän Ecotekolan puutyöpaja sijaitsee Someron Tehdastiellä. Kuva: SSS-arkisto/MARKO MATTILA

Someron kaupunki järjestää ikäihmisten ateriakuljetukset jatkossakin työpaja Ecotekolan kautta. Kuljetusten järjestämistä ja organisoimista kuitenkin tehostetaan niin, että kuljetuksia hoitaa vaihtuvien työpajalaisten sijasta kaksi tehtävää varten palkattua kuljettajaa kahdella autolla.

Perusturvalautakunta pyytää kaupunginhallitukselta täyttölupaa kahden määräaikaisen kuljetuksista vastaavan työpajatyöntekijän palkkaamiselle ensi vuoden alusta vuoden 2022 loppuun. Kuljetuksissa käytettävät autot hankitaan leasingin avulla.

Kuljetuspalveluun palkattaville työntekijöille keskitetään ateriakuljetusten lisäksi kaupungin muut sisäiset kuljetukset. Näitä ovat sisäinen posti, ruokahuollon ja kaupungin yksiköiden väliset ruokakuljetukset sekä apuväline-, riskijäte-, laboratorio- ja pyykkikuljetukset.

– Kaupungin sisäisten kuljetusten keskittämisen myötä toiminnasta tulee organisoidumpaa ja kustannustehokkaampaa. Samalla tuetaan ja edistetään työllistävää toimintaa, Someron perusturvajohtaja Marjaana Sorokin toteaa.

Uuden järjestelyn kustannukset ovat vuodessa 83 500 euroa.

Someron kaupungin suunnitelmissa oli aiemmin siirtää ikäihmisten ateriakuljetukset yksityisen yrityksen hoidettavaksi. Kuljetuksista saatiin kuitenkin vain yksi tarjous, joka oli kaupungille liian kallis.

Mehiläinen Ateriaali Oy:n antaman tarjouksen mukaan kustannukset olisivat olleet vuodessa lähes 230 000 euroa. Kaupunki oli itse arvioinut kuluiksi 110 000 euroa vuodessa. Yksityisen hoitamaan kokonaisuuteen olisi kuulunut arkipäivien ateriakuljetusten lisäksi hoiva-apua.