Someron sitkeys kannatti

0
Kiistat Someron uimahallin ympärillä alkavat olla vihdoin ohitse. Itse halli on saanut käyttäjiltä runsaasti kiitosta.

Someron uimahallin ympärillä on riittänyt viime vuosina juttuja ja otsikoita.

Halli otettiin käyttöön kahdeksan vuotta sitten, mutta sen rakentamiseen liittyviä tapahtumia on käsitelty näihin päiviin saakka.

Uimahalliin liittyvät koukerot ovat työllistäneet niin Someron kaupungin virkamiehiä kuin oikeusasteita. Kaupungin ja vakuusyhtiö Nordic Guaranteen sovinnon myötä pöytä alkaa olla lopultakin putsattu.

Nordic Guaranteenin ja Someron kaupungin pitkään jatkunut riita koski rakennusliike Kerroskiven antamaa rakennusaikaista vakuutta. Vakuusyhtiö ei suostunut maksamaan vakuutta, koska katsoi vakuuden vanhentuneen kaupungin laiminlyöntien takia.

Sopimuksen mukaan Nordic Guarantee maksaa kaupungille sovintokorvauksena 400 000 euroa. Samalla kaupunki vetää pois yhtiötä vastaan Helsingin käräjäoikeudessa nostamansa korvauskanteen.

Sovintosopimuksen mukaan sovinnolla ei oteta kantaa osapuolten mahdollisiin virheisiin tai syyllisyyteen. Alkuperäisestä 665 000 euron vakuussummasta 400 000 euroa on kuitenkin niin huomattava osuus, että sovintoa voi luonnehtia ainakin jonkinlaiseksi voitoksi Someron kaupungille.

Kaupunki pyysi sähköpostitse vakuuden maksamista jo keväällä 2012, jolloin vakuus oli vielä voimassa. Nordic Guarantee ei koskaan vastannut tähän pyyntöön.

Sovinnosta voi tehdä sen päätelmän, että vakuusyhtiössä ei oltu varmoja siitä, miten tapahtumasarjaa käräjäoikeudessa lopulta tulkitaan. Kaupunki syytti korvaushakemuksessaan yhtiötä hyvän vakuustavan vastaisesta toiminnasta.

Tehty sovinto merkitsee sitä, että Someron kaupunki saa edes joitakin korvauksia uimahallin rakennusaikaisista vaikeuksista.

Tuomioistuimet tuomitsivat urakan kesken rakennustöiden menettäneen Kerroskiven aikoinaan yli miljoonan euron korvauksiin. Kaupungin sitkeän työn myötä kassaan kilahtaa siitä osa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments