Suositus: Varsinais-Suomen rajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle SM- ja ykkösdivisioonatasoa lukuun ottamatta

0
Monien urheilutapahtumien järjestäminen on jälleen vaakalaudalla. Arkistokuva maaliskuulta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee, ettei maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia tule järjestää. Toisin sanoen tapahtumia, joihin tulisi osallistujia Varsinais-Suomen ulkopuolelta. Ylihuomenna lauantaina voimaan tuleva ja toistaiseksi voimassa oleva suositus koskee kaikenikäisiä sekä yksilö- että joukkuelajeissa niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja I divisioonatason kilpailutapahtumia.

– Urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa on niiden luonteen vuoksi riksi tartunnoille ja massa-altistuksille. Kun suuri määrä urheilijoita ja yleisöä kokoontuu eri puolilta maata samaan tapahtumaan, on joukkoaltistuksen riski huomattava. Tästä syystä katsoimme tarpeelliseksi toimia ministeriön suosituksen mukaisesti, toteaa pandemiaryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.