Tilastot eivät kerro aina kaikkea – Nea Haatainen laittoi kioskin kiinni Huittisissa

0
LP Viesti on pelannut tuloksekkaasti vahvan syyskauden. Kuva lokakuun Ploki-ottelusta.

LP Viesti haki sunnuntai-iltana Huittisista rutiinivoiton. Kotijoukkue LP-Vampula ei saanut vierailta erääkään.

Jos ottelun katsoi pelkästään tilastopaperista, LP Viestin olisi luullut pelanneen kerrassaan loistavan ottelun. Joukkueen teholukema oli kova +38 ja erät toista lukuunottamatta varsin selviä.

– Olimme hyviä niissä asioissa, jotka näkyvät tilastossa, mutta emme niissä, jotka eivät näy, LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kertoi.

Niitä asioita oli erityisesti torjuntapelaaminen.

– Torjuimme huonosti varsinkin toisessa erässä. Veera Hämäläinen pääsi lyömään käsistä ulos. Kädet olivat torjunnassa väärin, eikä pallo jäänyt peliin.

– Emme saaneet myöskään puolustukseen sellaista asennetta kuin viikko sitten, Lemminkäinen pohti.

Toisaalta on muistettava, että sarjajumbo LP-Vampula ei kahdessa ensimmäisessä erässä näyttänyt sarjajumbolta.

Avauserää LP Viesti oli jo häviöllä 15–18.

– Siinä vaiheessa piti muistuttaa asenteesta. Tami Tammista lainaten keskittyminen oli 95 prosenttia ja suoritus 50 prosenttia, Lemminkäinen hymähti.

Erän ratkaisi Nea Haatainen.

– Haatainen laittoi kioskin kiinni ja otti kolme hienoa torjuntaa, Lemminkäinen kehui.

Haatainen oli sunnuntaina LP Viestin paras pelaaja. Hänen tasonnostonsa on ollut viestiläisittäin kauden iloisin asia.

– Nea pelasi nytkin alusta asti sata lasissa. Hänen pelinsä ei enää romahda yhteen virheeseen, itseluottamus on kovalla tasolla. Hän on mennyt pelillisesti ja varsinkin henkisesti eteenpäin. Se näkyy kaikessa, Lemminkäinen kehui.

Lemminkäinen muistutti, että myös passari Viktoriia Tuchashvili luottaa Haataiseen yhtä paljon kuin Anna Czakaniin , joka ratkaisi vaikean toisen erän ässäsyötöllään.

Noora Kososen takaisin saaneella LP Viestillä onkin nyt hyvä kokoonpanotilanne. Jokaiselle pelipaikalle on sopivasti kilpailua ja varteenotettava vaihtoehto penkillä.

Onko joukkue nyt tässä, vai haetaanko lisävahvistuksia?

– Nooh… Kyllä me seuraillaan tilannetta. Meillä on liian vähän laitureita kahteen joukkueeseen. Ja jos Beth ( Vinnel ) ei pysty haastamaan paremmin Neaa ja Annaa, niin hänenkin tilanne pitää katsoa uudelleen, Lemminkäinen pohti.

Ensiviikolla LP Viesti viettää OrPo-viikkoa.

Torstaina joukkue matkustaa Orivedelle ja sunnuntaina OrPo tulee vastavierailulle Salohalliin. Salon ottelu on samalla myös Suomen cupin puolivälierä. Ottelun voittaja selviää tammikuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

Joukkueet ovat tällä hetkellä sarjataulukossa peräkkäin neljäntenä ja viidentenä. Jos LP Viesti voittaa kummatkin ottelut puhtaasti, venyy ero peräti 19 pisteeseen. Joka tapauksessa naisten Mestaruusliiga on rajusti jakaantunut jo marraskuussa.

LP-Vampula–LP Viesti 0–3 (21–25, 23–25, 18–25)

LP Vampulan pisteet/plusmiinus: Taylor Milton 9/+2, Jenni Jantunen 5/+3, Veera Hämäläinen 12/+7, Jutta Riikonen 4/-3, Mila Viljanen (passari) 0/0, Marika Välimäki 2/0, Deyshia Lofton 13/+10.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 0/0, Anniek Siebring 14/+8, Anna Czakan 11/+10, Iina Andrikopoulou 15/+10, Beth Vinnel 1/+1, Nea Haatainen 13/+10, Linnea Kuusela 8/+4.

Torjuntapisteet: 4–9
Ässäsyötöt/syöttövirheet: 5/6–5/9
Hyökkäysprosentit: 35–44
Vastaanottoprosentit: 35–37

Yleisöä: 189.

LP Viestin seuraava ottelu: to 19.11. OrPo–LP Viesti Oriveden liikuntahallissa kello 18.30.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments