Useat koripallo- ja lentopallosarjat jäävät loppuvuodeksi koronatauolle

0
Nuorten valtakunnalliset sarjat - kuten U17-tyttöjen SM-sarja - pelataan loppuvuoden ajan ilman Eteläisen alueen ja Päijät-Hämeen joukkueita.

Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään.

Lisäksi lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

Koripalloliiton kilpailujaos päätti keskeyttää nuorten sarjatoiminnan eteläisen alueella loppuvuodeksi. Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin osalta koko toiminta keskeytyy loppuvuodeksi. Mikäli muut sairaanhoitopiirit tai muuten määritellyt alueet siirtyvät leviämisvaiheeseen, toiminta keskeytyy myös näissä.

Koripallon osalta tilanne tarkoittaa sitä, että nuorten valtakunnalliset sarjat (SM-sarjat ja I divisioonat) pelataan ilman Eteläisen alueen ja Päijät-Hämeen joukkueita loppuvuoden ajan. Vaikutus on merkittävä, sillä näillä alueilla on noin 2/3 kaikista lisenssipelaajista.

Korisliigat ja I divisioonat (A ja B) jatkuvat edelleen normaalisti.

Lentopalloliitto tiedotti perjantaina, että kaikki A–C-juniorien joulukuun pooliturnaukset perutaan, ja niitä jatketaan mahdollisesti tammikuussa.

Tälle viikolle merkityt A-ikäisten turnauksen voidaan pelata suositusten puitteissa. Eli esimerkiksi lauantaina Urheilutalolla pelattava Salon Viestin A-poikien pooliturnaus pelataan.

Aikuisten 2-sarjat laitetaan leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla kolmen viikon tauolle. Salon Viestillä on joukkue naisten 2-sarjassa.

Lisäksi Etelä-Suomen alue keskeyttää juniorien kilpailutoiminnan loppuvuoden ajaksi. Aikuisten toiminta oli jo keskeytetty.

Mestaruusliigat ja 1-sarjat jatkuvat normaalisti, viranomaisohjeita noudattaen.