Viikon Uutisvisa vie Lukkarinmäeltä Argentiinaan – Testaa, mitä jäi mieleen viikon uutisista

0
Kenen roolissa Carl-Kristian Rundman (oik.) nähdään Turun Kaupunginteatterin Nokia-näytelmässä? a) Anssi Vanjoen b) Risto Siilasmaan c) Kari Kairamon

1. Mistä päin Perniötä marraskuussa kiväärillä ammutut laulujoutsenet ovat löytyneet?

a) Lintilästä

b) Ervelästä

c) Naarjärveltä

2. Mistä idea Salon Lukkarinmäen elävään joulukalenteriin sai alkunsa?

a) Vanhasta Raumasta

b) Fiskarsin Ruukista

c) Helsingin Käpylästä

3. Miksi Salon valtuuston kokous jäi pitämättä maanantaina?

a) aikatauluongelmien takia

b) tekniikkaongelmien takia

c) kokousta ei saatu päätösvaltaiseksi

4. Mikä on Salon teatterin ensi syksyn naurunäytelmä?

a) Varavaimo

b) Vaimoke

c) Maamiehen vaimolaari

5. Minkä palkinnon salolainen perheyritys Piiroinen Oy sai?

a) Vuoden Desingnteko

b) Vuoden Ekoteko

c) Vuoden Hyvä työ

6. Missä toimii Omaishoitajaliiton vanhin paikallisyhdistys?

a) Salossa ja Turussa

b) Somerolla ja Forssassa

c) Salossa ja Somerolla

7. Mitä Skotlannin parlamentti päätti tarjota kaikille naisille?

a) ilmaisen ehkäisyn

b) ilmaiset kuukautissuojat

c) ilmaisen mammografian

8. Miltä Argentiinassa tehtiin, kun jalkapallolegenda Diego Maradona kuoli keskiviikkona?

a) vedettiin mustat liput salkoon

b) julistettiin kolmen päivän suruaika

c) näytettiin kellon ympäri televisiotaltiointia vuoden 1986 MM-kisoista, joissa Maradona johdatti Argentiinan mestaruuteen

9. Mikä on Someron ympäristölautakunnan mielestä tärkeä osa paikallista identiteettiä?

a) Rauli ”Badding” Somerjoen musiikki

b) Iso-Valkeen Natura-alue

c) urheilukentän katsomo

10. Miksi matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle ei suositella?

a) kauppakeskuksissa ja sen myötä maanteillä alkavien jouluruuhkien takia

b) jouluostokset on syytä tehdä oman maakunnan sisällä

c) maakunnan erilaisten koronavirustilanteiden takia

 

Vastaukset: 1. c, 2. a, 3. b, 4. a, 5. a, 6. c, 7. b, 8. b, 9. c, 10. c, kuva: a