Viking Linen Grace-alus saapui aamulla Naantaliin korjaustelakalle – yhtiö saa tietää keskiviikkona, kuinka kauan alus on poissa käytöstä

1

Viking Linen karille ajanut Viking Grace -matkustajalautta saapui Naantaliin korjaustelakalle tiistaiaamuna.
Matkustaja-alus ajoi Ahvenanmaalta Turkuun ja sieltä Naantaliin omin moottorein. Alus saapui telakalle kello puoli kahdeksan aikaan.
Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan yhtiö saa huomenna tietää, miten kauan alus on poissa käytöstä.
– Ennakkotietojen mukaan vauriot ovat pienemmät kuin mitä pelkäsimme. Aluksen oli tarkoitus päästä ensi vuoden syyskuussa huoltoon telakalle, joten teemme sille samalla luultavasti normaaleja telakointitöitä, Boijer-Svahnström kertoo STT:lle.
– Huomenna tiedämme tarkemmin, kuinka kauan alus on poissa liikenteestä. Joudumme tilaamaan varaosia ulkomailta, joten asiat selviävät niidenkin toimituksen mukaisesti.
Grace ajoi karille tuulisessa säässä lauantaina iltapäivällä Maarianhaminan edustalla. Aluksella oli reilut 330 matkustajaa ja lähes sata miehistön jäsentä. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut onnettomuudessa.
Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoo tekevänsä näillä näkymin päätöksen karilleajon onnettomuustutkinnasta keskiviikkona.
Edellisen kerran Viking Linen alus ajoi karille syyskuussa. Amorella ajoi silloin karille Ahvenanmaan saaristossa, minkä jälkeen sekin siirrettiin korjattavaksi korjaustelakalle Naantaliin. Se palasi liikenteeseen marraskuun alussa.
Otkes tutkii Amorellan onnettomuutta. Viking Linen oman arvion mukaan Amorellan karilleajo johtui todennäköisesti teknisestä viasta. Yhtiön meriselitys asiasta valmistuu tammikuussa.

Samu Saatsi, Saara-Miira Kokkonen

STT

Kuvat:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Huolto-Hubert
2 kuukautta sitten

Varaosia ulkomailta? Tuo ei ole hyvä uutinen Suomem huoltovarmuuden kannalta. Vakavassa kriisissä autolautat lopettavat turistien kuljettamisen ja hupiristeilyt ja alkavat kuljettaa rahtia, postia ja muita elintärkeitä kuljetuksia. Toivottavasti laivayhtiöt oppivat nyt nostamaam huoltovarmuuttaan.