Joensuun koulu kiristi koronatoimia ja pitää luokat erillään Somerolla

0
Joensuun koululle hankitaan kahden luokkahuoneen parakki.

Someron Joensuun koulussa on kiristetty toimia eri luokilla olevien oppilaiden pitämiseksi erillään toisistaan. Kaikki taito- ja taideaineiden yhdistetyt tunnit on purettu. Tauolle on pantu neljäsluokkalaisten valinnaiskurssit sekä suosittu keppihevoskerho. Myös elämänkatsomustiedon opetus on keskeytetty, koska samassa ryhmässä on ollut oppilaita monilta eri luokilta.

– Muutimme toimintatapoja jonkin verran, kun Kiiruun koulun koronatapaus tuli viikonloppuna julki, rehtori Seppo Lenkola kertoo.

– Toistaiseksi ei olla menty niin rajuun ratkaisuun kuin ennen kesälomaa, jolloin joka luokkaa opetti pelkästään oma opettaja.

– On täysi arvoitus, millainen tilanne on 7. tammikuuta, kun joululomalta palataan kouluun, rehtori Seppo Lenkola toteaa.

Joensuun alakoulussa on reilut 300 oppilasta. Ruokailua on aikataulutettu ja luokkaruokailua järjestetty. Uimahallissa voivat käydä kerrallaan vain yhden luokan oppilaat.

Lenkola muistuttaa, että monelle lapselle koulu on ainoa paikka, jossa pääsee osaksi oman ikäisten porukkaa.

– Koulu tarvitsee yhdessä tekemisen hetkiä, mutta nyt niitä ei ole. Jouduimme perumaan monenlaisia yhteisiä juttuja kuten juhlasaliin suunnitellun tontturadan ja kuudesluokkalaisten pullakahvilan.

Virtuaalistakaan joulujuhlaa ei Joensuun koulussa järjestetä, vaan joululomalle lähdetään tiistaina 22. joulukuuta, kun joulupuuro on syöty ja todistukset saatu.

– Mutta koulukuljetuksia ei ole kukaan ratkaissut, Lenkola huomauttaa.

Välitunneillakin oppilaat kulkevat omista ovista ja ovat luokkina erillään, mutta kaikki kulkevat samoilla koulukyydeillä.

Seppo Lenkola toteaa olevan täysi arvoitus, millainen tilanne on torstaina 7. tammikuuta, kun koulutyö taas alkaa joululoman jälkeen. Siihen vaikuttaa suuresti se, paljonko joululoman aikana liikutaan, miten paljon oppilaille kertyy kontakteja ja mitä niistä seuraa.

– Jos nyt räpsähtäisi etäopetus päälle, olisimme valmiit todella nopeaan toimintaan.