Kahden kauppa tuo tutun parivaljakon Rikalanmäen Teatterivintille – sekä Hannes Suomisen

0
Joonas Suomisen ja Karoliina Blomin tähdittämän Kahden kaupan loput esitykset nähdään Teatterivintin sijaan väljemmällä Provinssin päänäyttämöllä. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen.

Rikalanmäen Teatterivintillä nähdään ensi kesänä parisuhdekomediaa.

Kahden kauppa -esityksen tarjoilevat yleisölle Joonas Suominen ja Karolina Blom. Parivaljakko on innoissaan tulevasta kesästä. Edellisestä yhteisestä Rikalanmäen kesäteatterikesästä on tasan kaksikymmentä vuotta aikaa. Tuolloin näytelmänä oli musikaali Unta ja totta.

Nyt tyylilaji vaihtuu. Kahden kauppa vie katsojat neljän erillisen tarinan kautta ihmissuhteiden kiemuroihin. Tarinat kertovat sokkotreffeistä, alaisen ja esimiehen suhteesta, eromatkasta etelään ja kolmatta kertaa naimisiin menosta.

– Teksti on tuore, ja teemat ovat ihanat, sanoo Karolina Blom.

– Mikään ei ole maailmassa niin kiinnostavaa kuin ihmissuhteet.

Heinäkuussa ensi-iltaan tuleva esitys on myös toteutuksen puolesta kahden kauppa – ainakin melkein.

– Me koitamme näytellä, ohjata, puvustaa ja lavastaa itse, sanoo Joonas Suominen. Ja lisää perään:

Hannes Suominen tulee tekemään viimeiset silaukset ohjaukseen. Hän ei tosin tiedä sitä vielä itse.

Peter Quilterin kirjoittamaa Kahden kauppaa on esitetty menestyksekkäästi ympäri maailmaa. Teksti on vuodelta 2009, ja sen suomensi viime vuonna Kari-Pekka Toivonen.

– Näytelmä ei ole vain hahahaa, vaan teksti on todella mielenkiintoinen, sanoo Blom.

Toteutus avaa katsojille myös teatterin tekemistä.

– Vaihdamme roolit lennossa yleisön edessä, sanoo Suominen.

Teatteri Provinssin johtaja Seppo Suominen on hyvillään siitä, että teatteri on tehnyt paluun juurilleen Rikalanmäelle.

Tämä mahdollistui, kun alueen omistaja vaihtui. Rikalanmäen uudet yrittäjät Eija ja Mikko Halkilahti ottivat Provinssiin yhteyttä välittömästi kaupanteon jälkeen, ja viime kesänä Teatteri Provinssi toi teatteriesitykset takaisin Rikalanmäelle. Teatterin toiminta alkoi samalla paikalla vuonna 2001.

Suominen toivoo, että koronatilanne rauhoittuisi kesään mennessä. Kesäteatterikauden lippuja myydään sillä oletuksella, ettei kesällä ole enää koronarajoituksia.

Kulunutta vuotta Suominen kuvailee katastrofiksi. Teatteri on joutunut perumaan miltei 80 esitystä, ja päänäyttämön 36 vierailuesityksestä vain yhdeksän on toteutunut.

– Mutta me selviydymme ja menemme eteenpäin. Kesäkaudella meillä tulee olemaan lähes sata esitystä kolmessa eri paikassa, Suominen sanoo.