Kankareen riihi tuli kuntoon Muurlassa – Riihitontun joulua voi katsella oviaukosta pleksin takaa

2
Kankareen riihen seinät ja katto on kunnostettu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Muurlan kotiseutuyhdistys on saanut Kankareen riihen katon ja seinät kuntoon. Korjaushanke toteutettiin Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sekä Ykkösakselin tuella.

Lähellä Muurlan koulua sijaitsevaa riihtä ei ole vielä sisustettu näyttelykuntoon, mutta kotiseutuyhdistys tarjoaa muurlalaisille jouluiloa riihen kiuasosaan kokoamallaan Riihitontun joulu -näyttelyllä. Näyttelyä pääsee katselemaan oviaukkoon kiinnitetyn pleksilasin läpi.

Näyttely avataan ensi lauantaina 5. joulukuuta, jolloin riihen pihalla on glögi- ja piparitarjoilu kello 18–20. Avajaisten jälkeen riihen ovi on avoinna 22. joulukuuta asti kello 12–20.

Kiuasosaan on koottu näyttely Riihitontun joulunvietosta. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Kotiseutuyhdistys julisti Muurlan koulun 2.–6. luokan oppilaille marraskuun puolivälissä kirjoituskilpailun Riihitontun joulusta. Kotiseutuyhdistys valikoi tällä viikolla viisi parasta ja hauskinta tarinaa, jotka pääsevät osaksi joulunäyttelyä. Ne kiinnitetään riihen oveen luettavaksi sen aukioloaikoina.

Riihen pihalle tuodaan kuusi, johon voi ripustaa kodeista löytyvät ylimääräiset heijastimet. Kuusesta saa ottaa itselleen uuden heijastimen tai vaihtaa omansa toiseen.

Muurlan kotiseutuyhdistys ry on perustettu vuonna 1854 vaalimaan paikallista kulttuuriperinnettä ja vahvistamaan muurlalaista identiteettiä. (SSS)

Riihitontun joulu esillä Kankareen riihessä (Robintie 22, Muurla) 6.–22. joulukuuta kello 12–20. Avajaiset 5.12. klo 18–20.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Maija
1 kuukausi sitten

Keväällä oli nallet porttien pielissä ja ikkunoilla.
Nyt voitaisiin laittaa tonttuja näkyville, jos sää suosii niin valoisaan aikaan olisi kävelylle hyvä syy: tonttubongaus.

Mamma maalta75
1 kuukausi sitten

Onneksi löytyi innostuneita ja osaavia tekijöitä riittävästi, että saivat vanhaa historiaa kertovan riihen kunnostettua. Nyt siellä voi ala-asteikäisillekin pitää tietoiskutunteja, miten maatöitä tehtiinkin 100 v sitten, kun mikään ei toiminut digitaalisesti!