Katso video: salolaisdiakonin runosta syntyi joululaulu

0

Salon rehtorien Tulkoon joulu ei ole suinkaan ainoa jouluviikolla julkaistu salolaisvoimin tehty joulusovitus. Salon seurakunnan kanttorin sijaisena vuonna 2015 ollut ammattimuusikko Sanna Mansikkaniemi julkaisi jouluviikolla YouTubessa Tähti-nimisen joululaulun, jonka sanat ovat peräisin salolaisen diakoni Kaija Virtasen kynästä. Virtanen loi runon vuonna 2015, ja jo tuolloin Mansikkaniemi esitti sitä paikallisissa kirkoissa joulun alla.

Nyt kun ammattimuusikon keikat ovat olleet koronan vuoksi tauolla, oli aikaa julkaista tekele myös videopalvelu YouTubessa.

– Kaija tuli luokseni ja näytti kirjoittamaansa joulurunoa. Hieman arastellen hän kysyi, että saisikohan tästä tehtyä laulun. Innostuin heti, totta kai näin hyvään runoon sävelen saa kehiteltyä, Mansikkaniemi muistelee.

– Esitin tätä laulua Salossa heti tuoreeltaan useissa joulunajan tilaisuuksissa, mutta joulun jälkeen se unohtui pöytälaatikkoon muutamaksi vuodeksi, hän jatkaa.

Mansikkaniemi on lisännyt Virtasen runotekstin valmiiseen videoon, jotta katsojat voivat laulaa kappaletta hänen mukanaan.

– En ole aiemmin julkaissut kappaleita YouTubessa ja tehnyt äänityksiä kotistudiossa, joten tässä oppi samalla paljon uutta. Totta kai palo live-konsertteihin on jo kova, mutta nyt täytyy koittaa keksiä vain vaihtoehtoisia tapoja musiikin esittämiseen ja toivoa, että ensi vuosi olisi normaalimpi, Mansikkaniemi miettii.

Katso lisää SSS-videoita.