Mari Leppänen on Turun arkkihiippakunnan seuraava piispa

0
Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Kuva: TS arkisto/Jane Iltanen

Mari Leppänen on valittu Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi, tiedottaa Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Alustavan ääntenlaskennan mukaan Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani, TM, FM Mari Leppänen (s. 1978) sai 54,6 prosenttia annetuista äänistä Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin toisella kierroksella.

TM, rovasti Jouni Lehikoinen sai 45,1 prosenttia äänistä.

Mari Leppänen sai yhteensä 565 ääntä ja Jouni Lehikoinen 467 ääntä. Vaalin äänestysprosentti oli 86,8.

– Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa, kerrotaan tiedotteessa.

Vaalin äänestäjämäärä oli toisella kierroksella 1194. Äänioikeutettuja olivat kaikki arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä heidän lukumääräänsä vastaava määrä maallikkovalitsijoita. Vaali vahvistetaan 4.12. tuomiokapitulin istunnossa.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään ensi vuonna helmikuun alussa. Turun arkkihiippakunnan piispana toimiva Kaarlo Kalliala jää eläkkeelle tammikuun lopussa.

Turun arkkihiippakuntaan kuuluu 51 seurakuntaa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueilla.