Jussi Mattilan tapaus johti aloitteeseen Salon kaupunginhallituksen erottamiseksi

5

Salon kaupunginvaltuustossa tehtiin maanantaina aloite kaupunginhallituksen erottamiseksi. Allekirjoittajista suurin osa on kokoomuksen valtuutettuja.

Aloitteen esitti kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Arttu Karhulahti .

Aloitteessa esitetään, että valtuusto asettaa kuntalain mukaisen tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista.

Valiokunnan tehtävä olisi selvittää, onko kaupunginhallitus toiminut hyvän hallinnon perusteiden mukaisesti esittäessään vt. sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan Jussi Mattilan palvelussuhteen purkamista.

– Motiivi aloitteelle on, että läpivalaistaan prosessi. Sanamuoto kaupunginhallituksen erottamisesta tulee laista, mutta se ei ole ensisijainen tavoite.

– Tilapäinen valiokunta on ainoa keino saada kaupunginhallituksen toimet arvioitavaksi. Johtopäätökset tehdään myöhemmin, ja tämä voi johtaa kaupunginhallituksen erottamiseen, mutta ei välttämättä, sanoo Karhulahti.

Aloitteessa todetaan, että erityistä huomiota tulee kiinnittää siihen, minkälaisen prosessin perusteella virkamiehen soveltuvuutta tehtävän hoitoon on arvioitu koeajan aikana. Lisäksi tilapäisen valiokunnan täytyy selvittää, onko viranhoitoa arvioitu riittävän laajasti virkamiehen oikeusturva huomioiden.

Tilapäisen valiokunnan perustamisesta voi tehdä aloitteen, jos allekirjoittajia on neljäsosa valtuutetuista.

Karhulahden esittelemän aloitteen ovat hänen lisäkseen allekirjoittaneet kokoomuksen Marjatta Hyttinen , Heikki Liede , Sanna Lundström , Juhani Nummentalo , Juha Punta , Elina Suonio-Peltosalo , Marko Tapio , Pertti Vallittu , Jerina Wallius , Anna-Leena Yli-Jama , vihreiden Annika Fagerström ja Kai Schneider sekä SDP:n Jarkko Anttila .

Kokoomuksen ryhmästä allekirjoittajista puuttui vain Annika Viitanen Friberg.

Kaupunginhallitus päätti Jussi Mattilan palvelussuhteen, kun kuuden kuukauden koeaika oli päättymässä. Päätös tehtiin äänestämällä. Kokoomus vastusti purkua jo hallituksessa.

Hallituksessa purkua vastustivat myös valtuutetut Saku Nikkanen (sd.) ja Mikko Lundén (ps.), mutta he eivät ole aloitteen allekirjoittajien joukossa.

Kaupunginhallitus käsittelee aloitteen ja tekee valtuustolle esityksen tilapäisen valiokunnan perustamisesta.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Sellaista vaan
2 vuotta sitten

Kokoomus esitti Mattilaa sote-johtajaksi. Kokoomus esittää kaupunginhallituksen erottamista Mattilan koeaikapurkun takia. Vaikuttaa kokoomuksen kujanjuoksulta koko touhu.

MH
2 vuotta sitten

Kaupunginhallitus käsittelee aloitteen ja tekee valtuustolle esityksen kaupunginhallituksen erottamiseksi. Onko pukki kaalimaan vartijana?

Sheriffi
2 vuotta sitten

Pääasia, ettei erottaminen perustunut villin lännen lakiin, kuten vaikutelma nyt on.

Puollan aloitetta - hallitus vaihtoon
2 vuotta sitten

Aloite on erinomainen ja kannatettava.

Tavis torilta
2 vuotta sitten

Ainakin keväällä kunnallisvaalien soisin menevän niin, että vaihtoja tulisi ja poistumia myös. Vaikka tuskin Salossa siitäkään avuksi.