Muurlan nuorisotila muuttaa entiselle kunnantalolle

6
Muurlan nuorisotila toimii nyt vanhassa puutalossa, joka vaatisi remonttia. Kaupunki aikoo myydä kiinteistön.

Muurlan nuorisotila siirtyy vuodenvaihteessa entiselle kunnantalolle. Opetuslautakunta on päättänyt muutosta.

Nuorisotila on nykyisin vanhassa ja suojellussa puutalossa Viljo Hurmeentiellä.

Kaupungin tilapalvelujen mukaan rakennus vaatisi lähivuosina peruskorjausta vesikaton uusimisesta alkaen. Korjaus maksaisi arviolta 80 000 euroa.

Entisellä kunnantalolla Uotilantiellä on vapautunut tilaa, koska Muurlan varhaiskasvatus on keskitetty Takapellontien korjattuun ja laajennettuun päiväkotiin. Kunnantalolla toimii enää avoin päiväkoti.

Kunnantalon toisessa kerroksessa on 150 neliötä tilaa, joka sopii nuorisotoimen käyttöön pienillä muutostöillä.

Tilat on aikanaan korjattu päiväkotikäyttöön, ja ne ovat hyvässä kunnossa. Talossa on esimerkiksi koneellinen ilmanvaihto, joka nykyisesti nuorisotilasta puuttuu.

Siirrosta on kysytty mielipidettä Muurlan nuorisotilalla käyviltä nuorilta. He ovat pitäneet muutosta hyvänä, koska uusi paikka on keskemmällä kylää ja kunnantalon tilat paremmat.

Kaupunki aikoo panna nykyisen nuorisotalon myyntiin. Sen uskotaan menevän kaupaksi melko helposti.

 

 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alakoululainen 1953
2 vuotta sitten

Voi surku, miten huonon näköiseltä näyttääkään tämä entinen alakansakoulun rakennus tässä kuvassa. Viime vuosikymmeninä nuorisotilana m.m. Jospa löytyisi ostaja, joka kunnostaisi tämän nätiksi kodikseen.

Kari Aaltonen
2 vuotta sitten

Kiitos tiedosta, siis entinen alakansakoulu. Kävin juuri alkuviikosta kuvailemassa Muurlan vanhempia rakennuksia.

Esimerkiksi tästä kohteesta en löytänyt tietoja talon menneisyydestä. Samaten jäi pimentoon talot tämän rakennuksen vieressä Viljo Hurmeentiellä oleva upea vanha rakennus sekä joen toisella puolella, rinteessä oleva vanha rakennus.

Olisko sinulla, Alakoululainen 1953, tietoa niistä?

Alakoululainen 1953
2 vuotta sitten
Reply to  Kari Aaltonen

Kiitos kiinnostuksestasi. Yläpuolella, aikoinaan yläpiha, rakennus on Muurlan ensimmäinen koulurakennus, jossa oli yläkoululuokat 4 – 7 sen jälkeen, kun 1-3 olivat alakoulussa.

On olemassa kirja ”Kotipitäjäni Muurla” ja luulisin löytyvän kirjastostakin. Joen toisella puolella on Yrjäsen talo, jolla on mielenkiintoinen historiansa. Hyvä, kun on joku, jota kiinnostaa vanhojen rakennusten historia ja kerää tietoja.

Kari Aaltonen
2 vuotta sitten

Kiitos.

Muurlan ensimmäinen koulurakennus, rakennusvuosi 1889, on todella upeassa kunnossa. Olisiko Yrjäsen talo sama mistä netissä on tekstiä ”Aarniemi, funkistyylinen asuinrakennus vuodelta 1946”? Kuvaa en siitä löytänyt.

”Kotipitäjäni Muurla” -kirjaa on näköjään vielä myynnissäkin.

Alakoululainen 1953
2 vuotta sitten
Reply to  Kari Aaltonen

Aarniemi on Viljo Hurmeen ateljeekoti maantien toisella puolella, tietoja voi googlata yllämainitulla tiedolla. Joen toisella puolella on Yrjäsen talo, nimeltä Jukola, tytär asuttaa sitä.

Satu
2 vuotta sitten

Onhan tuo nyt todella hyväkuntoinen talo verrattuna esimerkiksi kaupungin vuokraamiin kohteisiin. Tuohan näyttää ihan asuinkelpoiselta. Ovet ja ikkunatkin pitävät lumet pois sentään sisältä? On varmaan sentään lämmityskin?