Myös miesten Korisliiga jää aikaistetulle joulutauolle

0

Miesten Korisliigassa tehtiin samankaltainen päätös kuin esimerkiksi lentopallon Mestaruusliigoissa ja jääkiekon miesten Liigassa. Korisliigassa ei pelata otteluita ennen joulua, eli sarja jäi aikaistetulle joulutauolle.

Päätös tehtiin perjantain seurakokouksessa ja se perustuu koronavirustilanteeseen sekä aluehallintovirastojen asettamiin kokoontumisrajoituksiin.

Viimeisimmät ottelut pelattiin keskiviikkona 2. joulukuuta. Pelitauko ulottuu joulunpyhien yli. Pelaamatta jäävät 23 ottelua siirretään tammi- ja helmikuulle.

Lisäksi siirtyvät myös Suomen cupin ottelut. Cupissa piti pelata puolivälierät ensi viikolla.

Korisliigan kaksinkertainen runkosarja piti alun perin päättyä 27. tammikuuta, Sen jälkeen, 3. helmikuuta, oli tarkoitus alkaa ylempi ja alempi loppusarja.

Seuraava seurakokous järjestetään keskiviikkona 16. joulukuuta. Silloin päätetään joulun välipäivien ottelujen pelaamisesta. Joulun ja uudenvuoden väliin on alkuperäisessä ohjelmassa merkitty kymmenen ottelua.

Samassa 16. joulukuuta pidettävässä seurakokouksessa tehdään myös päätösesitykset mahdollisista muutoksista Korisliigan ja Suomen cupin kilpailujärjestelmiin.

Salon Vilpas siirsi jo aiemmin tällä viikolla omat joulua edeltäneet kolme kotiotteluaan tulevaisuuteen. Perjantainen päätös sinetöi sen, että myös Vilppaan vieraspelille Kobria vastaan etsitään uutta ajankohtaa. Vilppaan piti matkustaa Lapualle 16. joulukuuta.

Tämän hetken otteluohjelmassa Vilppaan seuraava peli on 28. joulukuuta Joensuussa. Salohallissa on tarkoitus pelata KTP:tä vastaan kahta päivää myöhemmin.