Oikeusministeri Barr AP:lle: Ei näyttöä vaalivilpistä

0

Yhdysvaltain oikeusministerin Bill Barrin mukaan ministeriön tutkimuksissa ei ole löytynyt näyttöä vaalivilpistä, joka olisi vaikuttanut presidentinvaalien tulokseen. Presidentti Donald Trumpin nimittämä Barr kertoi asiasta uutistoimisto AP:n haastattelussa.
Trump on toistuvasti väittänyt vaalien olleen vilpilliset ja kieltäytynyt tunnustamasta tappiotaan. Trumpin kampanja on asianajaja Rudy Giulianin johdolla tehtaillut valtavan määrän kanteita etenkin vaa’ankieliosavaltioiden oikeusistuimiin. Kanteet ovat olleet tuloksettomia.
Ennen vaaleja myös Barr tuki Trumpin perättömiä väitteitä, joiden mukaan etenkin postiäänestys olisi altis vaalivilpille.

https://apnews.com/article/election-2020-joe-biden-donald-trump-elections-william-barr-b1f1488796c9a98c4b1a9061a6c7f49d

STT

Kuvat: