Pariisissa mielenottajat ja poliisi ottivat jälleen yhteen turvallisuuslakia vastustavan protestin aikana

0

Pariisissa mielenosoittajat ja poliisit ottivat jälleen yhteen lauantaina. Mielenosoittajat vastustivat uutta turvallisuuslainsäädäntöä, joka muun muassa tekisi rangaistavaksi kuvien julkaisemisen työtehtävissä olevista poliiseista.
Uutistoimisto AFP:n toimittajien mukaan muun muassa kauppojen ikkunoita rikottiin ja useita autoja sytytettiin tuleen. Poliiseja kohti heitettiin esineitä, ja poliisit vastasivat käyttämällä kyynelkaasua.
Yhteenottoja oli myös viime viikon lauantaina. Tämän jälkeen hallituspuolueen parlamentaarikot kertoivat maanantaina, että lakiesitys kirjoitetaan uusiksi. Ranskan parlamentin alahuone oli jo ehtinyt hyväksyä lakiesityksen.
Vastustus lakiesitystä vastaan kiihtyi sen jälkeen, kun valvontakameranauha paljasti poliisin pahoinpidelleen Pariisissa mustan musiikkituottajan marraskuussa. Neljä poliisia on saanut syytteet musiikkituottajan pahoinpitelystä.

STT

Kuvat: