Salolta pitkä lista uusia koronarajoituksia – aikuisten sisäliikunta tauolle, kirjastojen palveluita supistetaan

1
Salossa rajataan kirjastojen käyttöä, ja esimerkiksi lukupaikat ovat kiinni jouluun asti.

Salon kaupunki on päättänyt pitkästä listasta uusia koronarajoituksia. Uudet linjaukset ovat pääsääntöisesti voimassa torstaista 3. joulukuuta alkaen, ja ne päättyvät 23. joulukuuta.

Kaupunki tarkentaa omia päätöksiään tarvittaessa, ja palvelualat ja yksiköt antavat yksityiskohtaisempia tietoja omien viestintäkanaviensa kautta.

Liikunnassa alle 20-vuotiaiden seuratoiminta voi jatkua sisätiloissa, jos turvaväleistä kyetään pitämään kiinni kaikessa harjoittelussa.

Esimerkiksi kamppailulajien harrastaminen tai joukkuepelien pelaaminen lähikontaktein ei ole sallittua. Yhdistykset peruvat itse vuoronsa, mikäli toiminta keskeytyy.

Koululaisryhmät ja päiväkotiryhmät saavat käyttää liikuntapaikkoja tehtyjen varausten mukaisesti osana opetusta ja varhaiskasvatusta.

Muilta ryhmiltä sisäliikuntapaikat eli uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit sekä liikuntapalvelujen hallinnoimat uimarantojen saunat suljetaan. Esimerkiksi yleisöluisteluja tai perheiden peuhuja ei järjestetä.

Aikuisten seuratoiminta sisätiloissa keskeytetään. Liikuntapalvelut peruu kunnallisten sisäliikuntatilojen yli 19-vuotiaiden toimintaan varatut vuorot. Määräys ei koske SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa.

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Jos liikuntavuoroa käyttävät yhtä aikaa sekä aikuiset että lapset, yhdistykset peruvat itse vuoronsa.

Ulkoliikuntapaikkoja voi hyödyntää kaikessa harjoittelussa, mutta liikuntapaikkojen pukutilat ovat suljettuja yli 19-vuotiailta.

Liikuntapalvelujen järjestämä ohjattu liikuntatoiminta jatkuu perjantaihin asti, mutta päättyy sen jälkeen kaikilta muilta osin paitsi lasten uimakoulujen osalta. Vauva- ja perheuintikurssit ja vesijumppakurssit keskeytyvät torstaista alkaen.

Ilmoitus peruutuksesta tulee tekstiviestillä. Mahdollisista maksuhyvityksistä päätetään ja tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Liikuntapaikoilla ovat voimassa aiemmin annetut suositukset liittyen yli 15- vuotiaiden maskin käyttöön, turvaetäisyyksiin ja käsihygieniaan.

Kirjastojen palvelut rajataan kolmen viikon ajaksi siten, että esimerkiksi lukupaikat ovat poissa käytöstä ja kaikki tapahtumat ja ryhmäkäynnit on peruttu. Kirjastojen omatoimipalvelu ei ole käytössä.

Rajatun palvelun aikana kirjastoissa voi asioida kaikkia koronasuosituksia noudattaen pikaisesti esimerkiksi palauttamassa aineistoa tai käyttämässä tietokonetta.

Nuorisotilat pysyvät auki. Jalkautuvaa ja etänä tehtävää nuorisotyötä lisätään, jotta esimerkiksi karanteenissa olevilla nuorilla on mahdollisuus käyttää nuorisopalveluja.

Nuorisotiloissa toimitaan koronasuositusten mukaan, ja kaikille yläkoululaisille ja sitä vanhemmille suositellaan maskin käyttöä nuorisotiloissa.

Kansalaisopiston kurssit lapsille ja nuorille jatkuvat lähiopetuksena syyslukukauden loppuun asti.

Aikuisten kursseilla viimeiset lähiopetukset järjestetään perjantaina 4. joulukuuta. Sen jälkeen kurssit voivat jatkua loppuun etäopetuksena.

Sellaiset kurssit, joita ei voida toteuttaa etänä, päättyvät perjantaina eikä kurssitapaamisia järjestetä enää syyslukukauden aikana. Kansalaisopisto tiedottaa asiakkailleen kurssikohtaisesti.

Musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen ensi maanantaista alkaen ja jatkaa sitä 22. joulukuuta asti.

Ryhmäopetuksen osalta hyödynnetään myös etätehtäviä. Oppilasillat ja niiden suoratoisto peruutetaan loppuvuoden osalta.

 

Yksityistilaisuuksiin kymmenen henkilön raja

Varsinais-Suomen alueellinen koronatyöryhmä on antanut omat suosituksensa.

Suositusten mukaan ikääntyneillä ja riskiryhmillä on oikeus tavata läheisiään, ja tapaamiset on turvattava ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä. Vierailijoiden määrä tulee kuitenkin rajoittaa.

Sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa pitää noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.

Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat. Sisäleikkipaikat ja – leikkipuistot suositellaan suljettaviksi.

Tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ja muihin leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Varsinais-Suomeen tulee välttää. Tällä halutaan estää, että toistaiseksi hieman paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei entisestään pahenisi.

Kaikissa asiakaspalvelutilanteissa henkilökunnan tulee käyttää maskia, myös ulkotiloissa.

Salon kaupunki muistuttaa, että kaupungissa on edelleen käynnissä kasvomaskien jako vähävaraisille kuntalaisille.

Kaupunki toivoo, että kuntalaiset noudattavat annettuja suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin, suojainten käyttöön sekä kokoontumisiin liittyen.

Suositusten tarkoituksena on ehkäistä koronaepidemian leviämistä, suojella riskiryhmiä ja varmistaa terveydenhuollon toimintakyky.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Lasse Reunanen / Salo
1 kuukausi sitten

Koronavirukseen kuollut ns. kelvottomat, jotka eivät sairauttaan ole pystyneet riittämiin estämään. Tämä esto ihmisillä luonnollista vastustuskykyä ja siksipä ei juurikaan kasvuikäiset lapset siihen sairastukaan.

Tämä ei siten pitäisi olla peruste yhteiskuntien sulkemiseen. Valtaa käyttävät petaavat vaan omia asemiaan ja vanhempiensa oletettuja suojaamisia.