Somero-opisto tarjoa maskityöpajaa ja muita uutuuksia – kansalaisopisto valmiina myös etäopetukseen

0
Somero-opiston verkossa pidettävällä kurssilla voi opiskella kevään aikana muun muassa tilkkutöiden tekemistä. Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo

Somero-opisto tarjoaa kevään aikana yli 70 kurssia, joiden joukossa on paljon myös uutuuksia erityisesti kädentaidoissa.

Kansalaisopiston toiminta käynnistyy lähiopetuksena tammikuun toisella viikolla, ellei koronatilanne sitä estä. Opiston kurssikoordinaattori Riitta Ryhtä kertoo, että useimmat kurssit voidaan toteuttaa myös etänä, jos tautitilanne sitä edellyttää.

Ryhmien osanottajamäärää on rajoitettu, ja kaikki luennot ovat verkkoluentoja.

Kevään uutuuskursseilla on tarjolla hyvin ajankohtainen maskityöpaja. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa geneettistä sukututkimusta, osakesijoittamista ja nahkatöitä. Ruokapuolella opastetaan villivihannesten käyttöön ruoanvalmistuksessa.

Koronavuoden teemaan sopien opisto järjestää kolme kurssia kokonaan ulkona. Lintuharrastuksen pariin johdattavalla kurssilla opitaan tunnistamaan yleisimmät pihojen ja peltojen linnut. Luonnossa myös retkeillään ja geokätköillään.

Verkkoluennolla pääsee tutustumaan muotoilija Kaija Aarikan uraan ja elämään. Äitinsä ja isänsä Erkki Ruohosen elämänvaiheisiin johdattaa heidän tyttärensä Pauliina Aarikka. Somerolle suunnitellaan parhaillaan kulttuurigalleriaa, joka esittelisi Aarikan tuotantoa ja uraa.

Somero-opisto aloitti viime syksynä verkko-opetuksen joogassa. Verkon kautta toteutettu opetus sai niin hyvän vastaanoton, että se jatkuu myös keväällä. Verkon välityksellä kotoa käsin voi osallistua myös tilkkuseikkailukurssille.

Somero-opiston opinto-opas löytyy opiston verkkosivuilla, mutta myös painettu opas jaetaan koteihin Somerolla ja Koskella. Kursseille ilmoittautumisia otetaan vastaan 4. tammikuuta alkaen.