Someron lukio etäopetukseen perjantaina – kirjasto pysyy auki, uimahalli suljetaan aikuisilta

1
Someron uimahalli sulkee ovensa aikuisilta todennäköisesti torstaina. Kuva: SSS-arkisto/Marko Mattila

Someron lukio siirtyy etäopetukseen tämän viikon perjantaina. Samassa rakennuksessa toimivassa yläkoulussa otetaan puolestaan käyttöön torstaina oppilaiden kasvomaskit. Henkilökunta on käyttänyt koulussa kasvomaskeja jo aiemmin.

– Kaupunki jakaa yläkoulun oppilaille maskit, Someron kaupunginjohtaja Sami Suikkanen huomauttaa.

Someron kaupungin johtoryhmä päätti tiistaina paikallisista toimenpiteistä Varsinais-Suomen tiukentuneiden koronasuositusten jälkeen.

Kirjasto pysyy auki lainausta ja palautusta varten, mutta ruuhkat pyritään estämään. Lehtien lukusali on suljettu ja tapahtumia ei ole.

Someron uimahalli sulkee ovensa aikuisilta. Suikkasen mukaan tämä tapahtuu todennäköisesti jo torstaina.

– Ajatuksena on, että uimahallissa voisi jatkua edelleen nuorille suunnattu toiminta. Nyt selvitetään kuitenkin Varsinais-Suomessa yhteisesti, voiko tämä tapahtua ilman ohjattua toimintaa, Suikkanen huomauttaa.

Aikuisten salivuorot perutaan. Nuorten osalta kehotetaan välttämään toimintaa, jossa on lähikontakteja.

Kansalaisopiston lähiopetus päättyy 7. joulukuuta lukuunottamatta lasten ja nuorten taiteen perusopetusta. Somero-opiston koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä kertoo, että pääosa opetuksesta olisi päättynyt 13. joulukuuta.

– Jollakin kurssilla saattaa olla etäopetusta ja pitkistä kursseista joitakin kertoja voidaan siirtää keväälle, Ryhtä toteaa.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta on rajattu suositusten ulkopuolelle, joten nuorisotilat pysyvät auki.

– Muun muassa ruuanlaitosta kuitenkin luovutaan. Samalla nuoria pyritään valistamaan koronasta ja siihen liittyvistä turvaohjeista, Suikkanen sanoo.

Avoin päiväkoti sulkee ovensa 7. joulukuuta, sillä toimintaan osallistuu myös aikuisia. Lasten kerhoa sulku ei koske.

Vanhusten palvelutaloissa ja terveyskeskuksen vuodeosastolla sallitaan edelleen vierailut aiempien rajoitusten mukaan.

– Jos vanhuksia otetaan jouluksi kotiin, pitää muistaa kymmenen hengen raja ja huomioitava turvallisuus, Suikkanen muistuttaa.

Someron kaupunki suosittelee myös omalta osaltaan, että tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ja muihin koronan leviämisvaiheessa oleviin maakuntiin vältetään.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Loiskeessa turvallista
2 vuotta sitten

Voisiko ajatella paikallisesti näitä maakunnan suositusten toteuttamista. Someron uimahallissa on koko syksyn toiminut hienosti turvavälit ja väljyys. Ryhmien tauon ymmärrän, mutta että halli kiinni aikuisilta. Nyt viedään monelta ainoa liikuntamuoto.