Tyks kieltää vierailut Salon sairaalassa – poikkeuksena kriittisesti sairaiden omaiset

14

Tyks kieltää vierailut potilaiden luona. Linjaus koskee kaikkia Tyksin sairaaloita.

– Teemme kaikkemme potilaidemme ja henkilöstömme parhaaksi tässä vaikeassa tilanteessa. Valitettavasti joudumme rajoittamaan vierailuja sairaaloissamme, Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Lievempien rajoitusten piirissä ovat psykiatrinen sairaala, palliatiivisen hoidon yksiköt sekä lastenosasto ja synnyttäjien tukihenkilöt.

Synnyttäjällä voi olla mukanaan kaksi tukihenkilöä synnytyssalissa ja yksi tukihenkilö synnytys- ja lapsivuodeosastolla.

Myös kriittisesti sairaiden potilaiden omaiset saavat vierailla yksiköissä henkilökunnan kanssa sovitusti.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla saattaja voi olla koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä. Sairaalaan saa myös tulla hakemaan potilasta.

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Risto
2 kuukautta sitten

Onko Salon sairaalassa koronatartuntoja jo?

Mökin ukko
2 kuukautta sitten
Reply to  Risto

Nyt ovat menneet puurot ja vellit sekaisin, tai sanonnan mukaan mopo karannut käsistä. Korona on Turussa ja muutamassa lähikunnassa.

Salon osalta ei ole ilmaantunut huolestuttavia tartuntamääriä. Ainoat olivat nuo vastaanottokeskuksen tapaukset. Ei syytä sulkea sairaaloita. Turussa samat vieraskieliset levittävät.

Nyt on annettu valta päättää henkilöille, joilta puuttuu tieto todellisuudesta. Todennäköisesti näillä kriteereillä sairaalan ovet eivät tule olemaan auki enää ollenkaan. Omaiset pääsevät sisään vain potilaana.

Järkyttävää päätöksentekoa.

Jerppu
2 kuukautta sitten
Reply to  Mökin ukko

Höpö höpö. Korona on koko maailmassa, ja kyllä kaikki mahdollinen on tehtävä, etteivät tartunnat leviäisi sairaaloihin ja muihin hoitolaitoksiin. Ei sitä näe päälle päin, kuka mahdollisesti on viruksen kantaja, ja viralliset tiedot tartuntamääristäkin ovat auttamatta jälkijunassa vähimmilläänkin päiviä. Jokainen järkevä ihminen minimoi kontaktinsa viimeistään nyt – jollei ole tehnyt niin jo aikaisemmin, kuten olisi pitänyt. Pysyttelee kotona, jollei ole pakko mennä esimerkiksi työpaikalle. Jättää menemättä jouluksi sukuloimaan ja kyläilemään. Ei ylipäätään tapaa lähietäisyydeltä yhtään ihmistä, joita ei ole pakko tavata. Vierailujen kielto sairaaloissa ja muissa laitoksissa ei suojele ainoastaan potilaita, vaan myös hoitohenkilökuntaa, ja siten estää tai ainakin hidastaa terveydenhuoltojärjestelmän… Lue lisää »

Marko
2 kuukautta sitten
Reply to  Jerppu

Sairaalan henkilökunta kuitenkin tulee ja menee niin kuin ennenkin. Heillähän on tietenkin immuniteetti eivätkä tartuta ketään, vai?

Ainoastaan vierailijat ovat vaaraksi potilaille.

Jerppu
2 kuukautta sitten
Reply to  Marko

Henkilökunnan läsnäolo lienee hieman enemmän tarpeellista kuin vierailijoiden, eikö sinusta?

Ideaalitilanteessa toki henkilökuntakin pitäisi pitää erillään muista ihmisistä, mutta minulle on kerrottu, ettei se ole mahdollista (ihmisoikeudet ym.)

Onneksi rokotukset aloitetaan henkilökunnasta, toivottavasti ne estävät sairastumisen lisäksi tartunnan saamisen tai tartuttamisen – siitähän ei vielä ole tutkittua tietoa.

Mökin ukko
2 kuukautta sitten
Reply to  Jerppu

Höpö höpö oletko käynyt vierailijana sairaalassa. Voin todeta että olet ihan pihalla asioista. Kyllä siellä riittää kun toimii ohjeiden mukaan, maski ym. Jos tulee flunssa kausi niin se aiheuttaa samaa jälkeä kuin tämä virus. Eli kun ihmiset aivastaa niin sairaalat kiinni. Jos katsoo todella tilastoja niin Loimaan ja Vakka Suomen sairaaloiden Salon lisäksi täysin käsittämätön toimenpide. Jos kaikilta kielletään autolla ajo kun on rattijuoppoja. Niin miten ajatukset sitten olisi.

10 tartuntaa
2 kuukautta sitten
Reply to  Mökin ukko

Lauantain lukujen valossa tuo oli ihan hyvä päätös. Salossa 10 tartuntaa ja suhteellisessa määrässä reippaasti esimerkiksi Helsinkiä(75) edellä vai pitäisikö sanoa perässä. Jospa asioiden päättäjillä onkin tietoa?

Aspire
2 kuukautta sitten
Reply to  Mökin ukko

Kaikella kunnioituksella, ”Mökin ukko”. Millä kompetenssilla arvioit asiasta päättäviä henkilöitä sanoessasi, että ”heiltä puuttuu tieto todellisuudesta”?
Voidaanko olettaa, että sinulla on parempi ’tieto todellisuudesta?
Ja mihin tämä käsitys perustuu?
Mutta jos vakaasti uskot olevasi suuren tiedon äärellä, älä kätke tietojasi vakan alle, vaan jaa se eteenpäin näille tietämättömille, mutta silti asioista päättäville.
Niin auttaisit parhaiten meitä kaikkia – myös itseäsi.

Mökin ukko
2 kuukautta sitten
Reply to  Aspire

Hei Jos nyt listaan paikkakunnittain niin näet tilanteetJos katsot karttaa ja ajattelet esim. Salon kaupunkia jos on tartuntoja esim. 2 kpl niin eihän nyt koko kaupunki ole vaarassa, näitä pitää paikantaa ja sen mukaan elää ja tehdä päätöksiä. Nyt puhutaan koko varsinais-suomen tilanteesta, mutta ota tiedot Turku, Kaarina,Lieto, Masku, ja ehkä nyt Raisio niin nämäkö ovat koko varsinais-suomi kun päätökset tehdään näitten kaupunkien takia koko alueelle. Näissäkin pitäisi tarkastella tarkemmin missä voidaan panostaa ettei levi. Ajattele että olet kaukana asutuksesta mökissä ja olet kuitenkin ns. punaisella alueella etkä voi hyvällä mielellä käydä postilaatikolla kun iskostetaan että tartunta tulee.

Taas 4
2 kuukautta sitten
Reply to  Mökin ukko

Nyt ei ollut kyse postilaatikolla vierailusta. Siellä voi huoletta käydä vaikka joka päivä kymmenen kertaa. Lauantaina 10 ja sunnuntaina 4. Näistä joku kaikki on voinut oireettomana tartuttaa jonkun, joka menossa oireettomana vierailulle sairaalaan. Jos virus pääsee vuodeosastolle, niin tilannetta on myöhäistä alkaa korjaamaan.

Mökin ukko
2 kuukautta sitten
Reply to  Aspire

Nytkin pitää tietää missä on 10 tartuntaa ja mikä syy ja miten saadaan kartoitettu ei tämäkään ole mikään katastrofi jos vaan rajataan pois tartunnat. Ei koko kaupunkia pidä syyllistää. Katsokaa karttaa ja laittakaa viranomaiset nuppineulat kohtiin missä ovat niin pelko pois.

Jerppu
2 kuukautta sitten
Reply to  Mökin ukko

Luuletko oikeasti, että korona on joku paikkaan liittyvä ilmiö? Että se sievästi matelee kylästä toiseen jollain havaittavalla ja hallittavalla tavalla? Ihmiset liikkuvat, tapaavat toisia ihmisiä, koskevat pintoja ja hengittävät toisten aivastuksia. Virukset leviävät ilmassa ja kosketuksissa, niitä voi olla missä tahansa, missä ihmisiäkin. Tartunnan kantaja ei välttämättä saa mitään oireita, ainakaan heti. Kaikki tiedot tartunnoista ovat aina vanhentuneita, koska tartunnasta kestää vähintään päiviä oireiden alkamiseen, sitten hakeudutaan testiin, tulos aikaisintaan seuraavana päivänä ja vielä menee päiviä, ennen kuin se näkyy virallisissa tiedotteissa. Niissä on siis tieto tartunnoista, jotka ovat tapahtuneet viikon, jopa kaksi aikaisemmin. Sinä tai kukaan muukaan ei tiedä,… Lue lisää »

Mökin ukko
2 kuukautta sitten
Reply to  Aspire

Tehkää keskustaan suuria kouluja, isoja päiväkoteja ym. Niin hyvää tulee, kaikki sairastavat, kiusaavat ym.

Mökinukko
2 kuukautta sitten

Nyt on ajateltava Turkua ja lähikuntia Lieto,Kaarina,Masku ja näissä voi olla kieltoja ja sulkemisia muissa riittää kun mennään ohjeiden mukaan. Näin Varsinais-suomi on nuo ed. mainitut paikkakunnat. Muissa sairaalan ovet auki.
Jos vielä ottaa tähän samaan ihmishenki, Suomen lainsäädäntö on omaisuuden vartija mutta henkilö on vain massaa. Esim. polkupyöräilijä ajoi kahden vanhuksen päälle ja tunnusti että oli huolimattomasti ajanut. Tämä oli lopputus kuollut oli 365€:n arvoinen toinen sai kivuista ja säryistä pienen korvauksen. Nyt Bussikuski sai vankeutta miksei 365€ kertaa neljä ja loput pienellä korvauksella. Jos ammut LAULUJOUTSENEN on hinta luokkaa 1500€.