Uusia tartuntoja Suomessa 460, Salossa yksi ja Paimiossa kolme

0

Lauantaina raportoitiin jälleen satoja uusia koronatartuntoja ympäri maata. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) mukaan Suomessa raportoitiin lauantaina kaikkiaan 460 uutta koronavirustartuntaa.

Salossa on nyt rekisteröity yhteensä 181 tartuntaa, mikä on yksi enemmän kuin perjantaina. Paimiossa tartuntojen määrä kasvoi perjantaista kolmella ja on nyt 18. Kemiönsaarella tartuntoja on 25, mikä on kolme enemmän kuin keskiviikkona. Somerolla tartuntoja on 10, Koskella 7. Sauvosta ja Marttilasta THL ei raportoi edelleenkään tartuntoja. THL ilmoittaa tartunnoista vain, jos niitä on yli viisi kunnassa.

Eniten tartuntoja tuli ilmi Helsingissä, kaikkiaan 105 tartuntaa. Seuraavaksi eniten tartuntoja ilmeni Vantaalla, Espoossa ja Tampereella.

Tampereen yliopistollinen sairaala tviittasi lauantaina, että Pirkanmaalla todettiin perjantaina suurin päiväkohtainen tartuntalukema koko epidemian aikana, yhteensä 43 uutta tapausta.

Vihdissä Uudellamaalla sijaitsevan hoivakoti Viljonkodin neljä asukasta on kuollut yksikössä olleen koronavirusepidemian aikana, kertoi Karkkilan ja Vihdin sote-kuntayhtymä Karviainen perjantaina.

Viljonkodissa on todettu marraskuun puolivälistä alkaen koronatartuntoja 11 asukkaalla ja seitsemällä henkilökunnan jäsenellä.

Kuntayhtymän mukaan epidemiatilanne on nyt rauhoittunut ja Viljonkodin eristys päästiin purkamaan perjantaina.

Marraskuun aikana useissa hoiva- ja palvelutaloissa eri puolilla Suomea ilmeni koronavirustartuntoja.

Kahden viimeksi kuluneen viikon ajalta Suomessa on raportoitu yhteensä hieman yli 6 000 tartuntaa, mikä on yli 2 100 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Yhteensä koronavirustartuntoja on Suomessa raportoitu 27 218.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on lähes 106 koronatartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 415. Perjantaina kerrottiin seitsemästä uudesta tautiin liittyvästä kuolemasta.

Sairaalahoidossa oli perjantaina 141 ihmistä, joista 21 tehohoidossa.

Lähteenä STT ja THL